Ο μπακαλιάρος με τη σκορδιαλιά έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου, αφού αποτελούν το βασικό πιάτο της ημέρας, το οποίο έχει καθιερωθεί κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.
Βέβαια, αρκετοί έχουν πρόβλημα με το συγκεκριμένο πιάτο, καθώς η μυρωδιά που μένει στο στόμα είναι έντονη και ενοχλητική.
Υπάρχουν, όμως, κάποιοι έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα.
Δείτε ακόμα: Πώς ξαλμυρίζουμε εύκολα τον μπακαλιάρο
Σκορδαλιά: 5+1 τρόποι για να μην μυρίζει το στόμα σας
1. Βουρτσίστε τα δόντια
Πολλά από τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία ζουν κάτω από τη γραμμή των ούλων και στη συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Το βούρτσισμα και η χρήση νήματος μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων που προκαλούν οσμή καθώς και των υπολειμμάτων τροφής.
2. Στοματικό διάλυμα
Τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν διοξείδιο του χλωρίου είναι αποτελεσματικά για την κακή αναπνοή. Το διοξείδιο του χλωρίου μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της πλάκας, των βακτηρίων που επικαλύπτουν τη γλώσσα και των σωματιδίων τροφής.
Το στοματικό διάλυμα συνήθως λειτουργεί καλύτερα μετά το βούρτσισμα και το νήμα. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τις οδηγίες στο μπουκάλι για να αποφύγετε την υπερβολική χρήση ή τον ερεθισμό του στόματος.
Δείτε ακόμα: 25η Μαρτίου 2025: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά
3. Τρόφιμα
Μελέτες έχουν δείξει πως η χημική σύνθεση των μήλων, του μαρουλιού και της μέντας βοήθησε στην απόσμηση της αναπνοής του σκόρδου. Το ζεστό πράσινο τσάι και ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσουν.
Έτσι, μπορείτε να φάτε μήλα για επιδόρπιο ή να μασήστε φρέσκα φύλλα μέντας.
4. Γάλα
Μελέτες έχουν δείξει πως η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα σας. Ένα ποτήρι γάλα, λοιπόν, θα βοηθήσει κάπως την κατάσταση.
Αν είστε από τους θαρραλέους μπορείτε να πίνετε και γάλα την ώρα που καταναλώνετε τη σκορδαλιά.
5. Τσάι
Μελέτες που έχουν γίνει έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι πιείτε το τσάι σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.
6. Αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να προστεθούν σε στοματικά διαλύματα με βάση το αλκοόλ. Εκτός από τη φρεσκάδα της αναπνοής, μερικά έχουν και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Δείτε ακόμα: 25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο