Το καλοκαίρι θέλει δροσιά – κι όχι μόνο στη θάλασσα. Τα ποτά, όταν σερβίρονται παγωμένα και με στυλ, απογειώνουν την εμπειρία.
Ακόμα και ένα ποτήρι νερό μεταμορφώνεται όταν σερβίρεται με πάγο και μια φέτα λεμόνι. Φαντάσου τι μπορεί να συμβεί με μια παγωμένη, αρωματική σανγκρία!
Το πιο κομψό και δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ, φτιαγμένο με ροζέ κρασί, φρούτα εποχής και λικέρ, έρχεται για να κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε σου έξοδο ή gathering στο σπίτι.
Δείτε ακόμα: Πώς να φτιάξεις το καλύτερο Aperol Spritz
Σανγκρία: Τι πρέπει να ξέρεις
Η σαγκρία είναι αλκοολούχο ποτό καταγωγής Ισπανίας και Πορτογαλίας. Αποτελείται παραδοσιακά από κόκκινο κρασί και ψιλοκομμένα φρούτα, συχνά με άλλα συστατικά ή αποστάγματα. Σ
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ μόνο αυτά τα δύο ιβηρικά έθνη μπορούν να επισημάνουν το προϊόν τους ως σαγκρία. Παρόμοια προϊόντα από διαφορετικές περιοχές διαφοροποιούνται ως προς το όνομα.
Σαγκρία σημαίνει «αιματοχυσία» στα ισπανικά και στα πορτογαλικά. Η χρήση του όρου σαγκρία για το ποτό μπορεί να εντοπιστεί στον 18ο αιώνα.
Η καλύτερη σανγκρία, γίνεται με το ισπανικό κόκκινο κρασί Rioja, όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα κόκκινα κρασιά. Υπάρχει και η λευκή σανγκρία, με λευκό κρασί, όμως τίποτα δεν μας εμποδίζει να χρησιμοποιήσουμε και ροζέ κρασί.
Δείτε ακόμα: Τι ποτό να πιω το καλοκαίρι
Σανγκρία: Πώς να φτιάξεις το απόλυτο ισπανικό καλοκαιρινό ποτό
Υλικά:
-1 μπουκάλι (750 ml) ροζέ κρασί
-1/2 φλιτζάνι χυμό ροδιού – κράνμπερι ή βύσσινο
-1/3 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (3 λεμόνια)
-1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-3 κουταλιές της σούπας λικέρ Grand Marnier
-1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
-1/2 φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα
-8 μεγάλες φρέσκες φράουλες, χωρίς τα φύλλα και κομμένες σε τέταρτα
-2 φρέσκα δαμάσκηνα, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
-πάγος
Εκτέλεση:
-Σε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα, ανακατεύουμε το ροζέ, τον χυμό ροδιού, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το λικέρ Grand Marnier, το κονιάκ και 2 φλιτζάνια πάγο.
-Προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα, σμέουρα, φράουλες και δαμάσκηνα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
-Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, γεμίζουμε τα κολωνάτα στρογγυλά, ποτήρια κρασιού, μέχρι τη μέση, με πάγο.
-Ρίχνουμε τη σανγκρία πάνω από τον πάγο, μαζί με λίγα από τα μουλιασμένα φρούτα, σε κάθε ποτήρι.
Δείτε ακόμα: Κοκτέιλ: Ποια έχουν λιγότερες θερμίδες
Η σανγκρία δεν είναι απλώς ένα ποτό – είναι εμπειρία. Συνδυάζει τη φρουτώδη φρεσκάδα με την κομψότητα του ροζέ κρασιού και τη γλυκιά πολυπλοκότητα των λικέρ.
Είναι το ιδανικό ποτό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις, ρομαντικά βράδια στο μπαλκόνι ή χαλαρές στιγμές με φίλους. Φτιάξ’ την από το προηγούμενο βράδυ και άφησέ τη να δέσει.
Την επόμενη μέρα, σερβίρεις ένα ποτό που μοιάζει επαγγελματικό, χωρίς κόπο. Cheers στο καλοκαίρι!