Οι ρυζογκοφρέτες προτιμώνται για διάφορους λόγους, τόσο από γονείς όσο και από καταναλωτές γενικά, παρόλα αυτά όμως είναι σημαντικό να επιλέγονται ποιοτικές εκδοχές χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή αλάτι και να καταναλώνονται με μέτρο, συνδυασμένες με πιο θρεπτικά τρόφιμα.
Θετικά
Εύπεπτες και ελαφριές – Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα εύκολο και ελαφρύ σνακ, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να βαραίνει το στομάχι.
Χαμηλές σε θερμίδες – Σε σύγκριση με άλλα σνακ, οι απλές ρυζογκοφρέτες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά.
Βάση για υγιεινά toppings – Μπορούν να συνδυαστούν με θρεπτικά υλικά όπως ταχίνι, φυστικοβούτυρο, φρούτα ή τυρί, προσθέτοντας θρεπτική αξία.
Εύκολη μεταφορά – Είναι πρακτικές για σχολικά γεύματα ή σνακ εκτός σπιτιού.
Δες εδώ ποιες τροφές περιορίζουν τον κίνδυνο της άνοιας
Αρνητικά
Υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό – Το ρύζι τείνει να απορροφά αρσενικό από το έδαφος, κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία των παιδιών σε μεγάλες ποσότητες.
Κίνδυνος πνιγμού – Ειδικά για μικρά παιδιά, η υφή τους μπορεί να γίνει κολλώδης στο στόμα, δυσκολεύοντας την κατάποση.
Χαμηλή θρεπτική αξία – Έχουν ελάχιστη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, οπότε δεν αποτελούν πλήρες και ισορροπημένο σνακ.
Πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι – Πολλές επεξεργασμένες εκδοχές περιέχουν πρόσθετα συστατικά που δεν είναι ιδανικά για την παιδική διατροφή.
Γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα – Λόγω του υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, μπορούν να προκαλέσουν απότομη αύξηση και πτώση του σακχάρου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λιγούρες.
Οι ρυζογκοφρέτες μπορούν να καταναλώνονται περιστασιακά ως σνακ, αλλά καλό είναι να επιλέγονται οι πιο φυσικές εκδοχές (χωρίς πρόσθετα) και να συνδυάζονται με πιο θρεπτικά τρόφιμα. Επίσης, για τα πολύ μικρά παιδιά, η κατανάλωση πρέπει να γίνεται με προσοχή λόγω του κινδύνου πνιγμού.
View this post on Instagram
Δες εδώ πώς η μεσογειακή διατροφή αποτρέπει τις ασθένειες στα παιδιά