Ένα από τα πιο απλά φαγητά που μπορεί κάποιος να φτιάξει είναι τα αυγά. Μπορεί να τα έχουμε στο μυαλό μας ως «απλό» αλλά κατά το βράσιμο «παίζεις» με τα λεπτά.
Το θες μελάτο και το βράζεις λίγο παραπάνω; Θα το φας σφιχτό. Το θες σφιχτό και δεν το άφησε όσο έπρεπε; Θα το φάς μελάτο.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την διαδικασία βρασμού των αυγών για να τα φάτε όπως εσύ πραγματικά επιθυμείτε.
Δείτε εδώ Πως με αυτούς τους 6 τρόπους ξεφλουδίζω εύκολα τα αυγά
Σε ένα κατσαρολάκι απλώνουμε, στη βάση της, ένα απορροφητικό πανί.
Γεμίζουμε με νερό και τοποθετούμε τα αβγά. Φροντίζουμε να κάνουμε μια στρώση και να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο.
Προσθέτουμε αλάτι και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε μπολ με νερό και πάγο για να σταματήσει ο βρασμός τους.
Στα 3 λεπτά βρασμού το ασπράδι είναι μαλακό, ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός και έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα.
Στα 5 λεπτά έχει σφίξει το ασπράδι, ο κρόκος είναι λιγότερο ρευστός από τα 3 λεπτά και έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα.
Στα 7 λεπτά είναι σφιχτός ο κρόκος και έχει ένα έντονο κίτρινο χρώμα.
Στα 9 λεπτά ο κρόκος είναι πολύ σφιχτός και έχει ένα απαλό κίτρινο χρώμα.
Οι χρόνοι αφορούν τα μεσαία αυγά.
Δείτε εδώ Μέχρι πόσα αυγά κάνει να τρώμε κάθε μέρα;