Πώς τρώγοντας 7 τροφές θα σας ευγνωμονεί το έντερο σας

Δείτε ποιες είναι οι 7 καλύτερες τροφές που θα βελτιώσουν αποφασιστικά την υγεία στο έντερο σας

Περιεχόμενα

Όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση δρουν ευεργετικά για το έντερό μας και βοηθούν τους αμέτρητους μικροοργανισμούς που ζουν σε αυτό.

Συνεπώς, η ενσωμάτωση ορισμένων ζυμωμένων τροφίμων στην καθημερινή μας διατροφή βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση της γενικότερης υγείας του εντέρου σας.

Αν ταλαιπωρείστε από φούσκωμα, η δυσκοιλιότητα, η παλινδρόμηση ίσως με την κατάλληλη διατροφή μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα που σας παιδεύουν, αρκεί φυσικά να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο έντερό σας και να προσαρμόσετε τη διατροφή σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.

Δείτε ακόμα: Τα 5 must τρόφιμα για την υγεία του εντέρου

Πώς τρώγοντας 7 τροφές θα σας ευγνωμονεί το έντερο σας

Τα προβιοτικά σίγουρα είναι πολύτιμα, αλλά και η ενσωμάτωση πολλών τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση έχει αποδειχθεί πως ενισχύει τη μικροβιακή ποικιλότητα του εντέρου.

Εάν αισθάνεστε ότι το έντερο σας έχει χάσει την ισορροπία του, ξεκινήστε αργά. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας από τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση μερικές φορές την εβδομάδα και αυξήστε την πρόσληψη σιγά σιγά.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Το γιαούρτι δημιουργείται προσθέτοντας βακτήρια στο γάλα και αφήνοντάς το να ζυμωθεί. Καλό θα είναι να αποφύγετε τα γιαούρτια με άρωμα ή προσθήκη ζάχαρης.

Κεφίρ

Το κεφίρ παρασκευάζεται προσθέτοντας κόκκους κεφίρ στο γάλα και αφήνοντάς τους να ζυμωθούν. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να τονώσετε το έντερό σας σε καθημερινή βάση.

Ξινολάχανο

Φτιαγμένο από ζυμωμένο τριμμένο λάχανο, το ξινολάχανο είναι δημοφιλές συστατικό σε πολλές δίαιτες. Αποτελεί μια εύκολη και νόστιμη προσθήκη σε κάθε γεύμα, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Δείτε ακόμα: Πώς θα μειώσεις το σάκχαρο σου ακόμα και 50% με φυσικό τρόπο

Κομπούχα

Η κομπούχα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε τη μικροβιακή σας ποικιλότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Κίμτσι

Ερχόμενο από την Κορέα, το kimchi είναι ένα ζυμωμένο φαγητό που παρασκευάζεται από λάχανο, ραπανάκια και άλλα λαχανικά.

Μίσο

Προσθέστε τη σούπα miso στη διατροφή σας. Εκτός από νόστιμο είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία. Φτιαγμένο από σπόρους σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, αλάτι και τον μύκητα koji, περιέχει ένα προβιοτικό, το οποίο λέγεται ότι μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

Τέμπε

Πλούσιο σε πολλά διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, το tempeh, που παρασκευάζεται από ζύμωση σόγιας, είναι το αγαπημένο των χορτοφάγων.

Δείτε ακόμα: Πώς μεταδίδεται η γαστρεντερίτιδα;

Exit mobile version