Το να δημιουργήσετε σπιτικά γλειφιτζούρια για τα παιδιά μας έχει πολλά οφέλη, τόσο για την υγεία όσο και για τη διασκέδαση. Εκτός των άλλων είναι και μια ευχάριστη εμπειρία που ενισχύει τον δεσμό σας με τα παιδιά και προάγει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Επίσης είστε σίγουροι για την ποιότητα και την καθαριότητα, αποφεύγοντας πιθανές βλαβερές ουσίες ή αμφιβόλου ποιότητας υλικά.
Ακολουθείστε τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και μη διστάσετε να κάνετε ένα βήμα παραπάνω και να πειραματιστείτε πάνω στη βασική συνταγή
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις τα viral mini κουλούρια Θεσσαλονίκης
Συστατικά
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 βανιλίνη
150 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
sprinkles
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις σπιτικά δημητριακά
Παρασκευή
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανιλίνη και τη γλυκόζη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ελέγχουμε τη θερμοκρασία της καραμέλας με ένα θερμόμετρο μαγειρικής και μόλις φτάσει στους 150°C και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να έχουμε μια κόκκινη καραμέλα.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε 1 κ.σ. καραμέλα πάνω στη λαδόκολλα, και την απλώνουμε με το κουτάλι, δημιουργώντας το σχέδιο της επιλογής μας. Εάν ενδιάμεσα κρυώνει η καραμέλα στο τηγάνι ξαναζεσταίνουμε ελαφρώς.
Βουτάμε το ξυλάκι στην καραμέλα, όσο είναι ακόμα ζεστή, δημιουργώντας ένα γλυφιτζούρι.
Πασπαλίζουμε με σπρινκλς μερικά γλυφιτζούρια.
Αφήνουμε στην άκρη 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί η καραμέλα και σερβίρουμε.
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις πανεύκολα σπιτικά ζελεδάκια