Συνταγή για τραγανά και νόστιμα σπιτικά δημητριακά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, φτιαγμένα με αγνά υλικά για να γνωρίζουμε ακριβώς τι τρώμε!
Είναι μπισκοτένια και πολύ εύκολα. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά:
Υλικά για σπιτικά δημητριακά
-100 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
-1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 αυγό
-50 γραμμάρια μέλι
-30 γραμμάρια κακάο
-50 με 60 γραμμάρια γάλα
-1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Δείτε ακόμα: Φτιάξε σπιτικό σαμπουάν και αφρόλουτρο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αυγό και το γάλα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και ανακατέψτε να ενσωματωθεί στο αλεύρι.
Ρίξτε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του αυγού και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μέλι και το κακάο και στο τέλος το λάδι και ανακατέψτε ξανά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα πιέστε τη σακούλα ώστε να βγουν μικρές μπαλίτσες.
Ψήστε τα δημητριακά στον προθερμασμένο φούρνο για 5- 10 λεπτά, αναλόγως το πόσο τραγανά θέλετε τα δημητριακά.
Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξω σαντιγί χωρίς κρέμα γάλακτος