Πώς να τρυπήσετε σωστά τον τοίχο

Πώς να αποφύγετε λάθη στο τρύπημα του τοίχου

Πώς να τρυπήσετε σωστά τον τοίχο

Είτε σε ένα νέο σπίτι είτε σε ένα παλιό θα χρειαστούν πολλές δουλειές που ίσως προϋποθέτουν και διάφορα τρυπήματα σε τοίχους. Το τρύπημα του τοίχου μπορεί για πολλούς να είναι μία απλή υπόθεση αλλά για αρκετούς δεν ισχύει αυτό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να τρυπήσετε ένα τοίχο για να κρεμάσετε κάτι.

Ξεκινώντας να πούμε ότι για να κάνουμε αυτή τη δουλειά πρέπει να έχουμε ένα δράπανο το ανάλογο Διαμάντοτρύπανό δηλαδή το τρυπάνι για τον τοίχο τα ουπατ και τις βίδες.

ΒΙΔΕΣ, ΤΟΙΧΟΣ

Το διαμαντοτρύπανο πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο με τα ουπατ και οι βίδες πάντα περίπου δύο χιλιοστα πιο λεπτές από ότι το ουπατ ώστε να μπορούν να μπουν μέσα του…

Ξεκινώντας να κάνουμε την τρύπα πρέπει να θυμόμαστε ότι ποτέ δε βάζουμε τη ρύθμιση κρούσης στο διαμαντοτρύπανο γιατί ο παλμός της μπορεί να ανοίξει πιο πολύ την τρύπα από όσο θέλουμε.

Το βάθος της τρύπας πρέπει να είναι όσο είναι το μήκος της βίδας το οποίο μήκος της βίδας πρέπει να ξεπερνάει το ουπατ τουλάχιστον δύο πόντους ώστε να το σπρώξουμε βαθιά μεσα στην τρύπα πριν αρχίσουμε να βιδώνουμε τη βίδα.

Εάν παρόλα αυτά ανοίξουμε πιο μεγάλη την τρύπα από ότι χρειάζεται και απ’ ό,τι είναι η διάμετρος του ουπατ τότε πρέπει να κλείσουμε την τρύπα με γύψο, να βάλουμε όσο είναι υγρός ο γύψος το ουπατ μέσα, να το σπρώξουμε πάλι βαθιά ,να το αφήσουμε μια μέρα να στεγνώσει. Μετά βιδώνουμε τη βίδα.

Τώρα όταν έχουμε ένα ράφι να κρεμάσουμε στον τοίχο, τότε πρέπει να το τοποθετήσουμε ίσια…Αυτό θα γίνει με την χρήση αλφαδιού…Αφού πρώτα τοποθετήσουμε τις βάσεις στο ράφι μας, τότε το κρατάμε στον τοίχο , βάζουμε το αλφάδι πάνω και σημαδεύουμε που πρέπει να τρυπήσουμε..Η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων πρέπει να είναι μεταξύ 50 – 70 cm…Εάν έχουμε αμφιβολίες όσον αφορά την αντοχή στο βάρος που θα βάλουμε στο ράφι τότε οι βάσεις πρέπει να μπουν πιο πυκνά, δηλαδή ανά 30 ή 40 cm…

ΤΟΙΧΟΣ, ΒΙΔΕΣ

ΒΙΔΕΣ

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να θυμόμαστε ότι ποτέ μα ποτέ δε βάζουμε την ρύθμιση κρούσης σε πλακάκια που ήδη είναι περασμένα, γιατί ο παλμός της κρούσης θα ραγίσει η θα σπάσει τα πλακάκια.

ΤΟΙΧΟΣ

Τώρα πολύ σωστά θα πούμε πότε βάζουμε την κρούση; Κρούση βάζουμε μόνο όταν δούμε δυσκολίες στο τρύπημα και πιστεύουμε ότι είναι μπετό από κάτω που δεν τρυπάει με άλλον τρόπο…