Έχεις βαρεθεί να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα επίμονα άλατα του βραστήρα, τα οποία επηρεάζουν τη γεύση των αγαπημένων σας ροφημάτων;
Μήπως ο καφές σου έχει ξινή γεύση τον τελευταίο καιρό; Με την πάροδο του χρόνου τα μέταλλα στο νερό μας συσσωρεύονται, δημιουργώντας ένα κιτρινωπό κατάλοιπο στις συσκευές που φαίνεται αντιαισθητικό και φυσικά μειώνει την απόδοσή τους.
Παρότι τα άλατα δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία σας, εντούτοις ενδέχεται να κάνουν τα αγαπημένα σας ροφήματα να έχουν μία ελαφρώς πικρή γεύση.
Μην απογοητεύεστε, όμως, γιατί υπάρχει λύση.
Δείτε ακόμα: Πώς να κάνεις αφαλάτωση στην καφετιέρα με 1 υλικό από την κουζίνα σου!
Πώς να καθαρίσεις τον βραστήρα στο «πι και φι»
Το κιτρικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που χρησιμοποιείται συχνά στον επαγγελματικό καθαρισμό. Σε αντίθεση με τα λεμόνια και το λευκό ξύδι, είναι άοσμο και πολύ πιο ισχυρό.
-Βάλτε νερό στον βραστήρα ακριβώς πάνω από το σημείο που σταματάνε τα άλατα.
-Βράστε το νερό και μετά προσθέτετε 3 κουταλιές κιτρικό οξύ και αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά.
-Μετά ξεπλένετε (δεν απαιτείται τρίψιμο, αλλά θα μπορούσατε να τρίψετε και λίγο).
Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο γνωστές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις, όπως το λευκό ξύδι ή το λεμόνι, όμως δεν θα είναι τόσο αποδοτικές όσο το κιτρικό οξύ.
Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσεις το μπλέντερ σε 1 λεπτό