Το να καθαρίσεις έναν ανανά χωρίς μαχαίρι δεν είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά γίνεται!
Υπάρχει ένας έξυπνος φυσικός τρόπος που αξιοποιεί τη δομή του φρούτου.
Δες πώς μπορείς να το κάνεις εύκολα!
Τι θα χρειαστείς:
Έναν ώριμο ανανά (σημαντικό να είναι ώριμος)
Καθαρά χέρια ή γάντια
Υπομονή!
Βήμα προς βήμα:
Επίλεξε ώριμο ανανά
Ο ανανάς πρέπει να είναι αρκετά ώριμος για να μπορέσει να “σπάσει” εύκολα. Ένας ώριμος ανανάς μυρίζει έντονα, έχει χρυσαφί χρώμα και τα “ματάκια” του (τα εξογκώματα του φλοιού) δεν είναι πολύ σκληρά.
Κύλησέ τον και πίεσέ τον ελαφρά
Τοποθέτησε τον ανανά σε μια σκληρή επιφάνεια και κύλησέ τον μπρος-πίσω με πίεση, σαν να “μαλακώνεις” τη σάρκα εσωτερικά. Αυτό βοηθά να χαλαρώσουν οι ίνες.
Δες εδώ πώς θα καθαρίσεις ένα ρόδι σε χρόνο ρεκόρ
Αφαίρεσε το κοτσάνι
Πιάσε τα φύλλα στην κορυφή και στρίψ’ τα με δύναμη. Συνήθως βγαίνουν με λίγο κόπο. Αν όχι, μπορείς να τον χτυπήσεις ελαφρά κάθετα πάνω σε επιφάνεια για να ξεκολλήσει.
Βρες τα “ματάκια” και τράβηξε
Η σάρκα του ανανά είναι χωρισμένη σε φυσικά τριγωνικά τμήματα, σαν μικρά “κομμάτια” γύρω από τα ματάκια. Αν ο ανανάς είναι ώριμος, μπορείς να πιάσεις ένα από αυτά τα εξογκώματα και να το τραβήξεις προς τα έξω. Θα ξεκολλήσει σαν “μικρό σφήνα” φρούτου!
Συνέχισε με τα υπόλοιπα
Μετά το πρώτο κομμάτι, τα υπόλοιπα θα βγαίνουν πιο εύκολα. Συνέχισε να τα τραβάς γύρω-γύρω. Έτσι, μπορείς να φας ολόκληρο τον ανανά με τα χέρια, χωρίς μαχαίρι.
Αυτός ο τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός με μικρούς, ώριμους ανανάδες (όπως αυτοί που πωλούνται σε τροπικές περιοχές). Σε λιγότερο ώριμους ή πιο “βιομηχανικούς” ανανάδες, ίσως δεν δουλέψει τόσο καλά.
View this post on Instagram
Δες εδώ πώς να «αποτοξινώσεις» φρούτα και λαχανικά σε 4 βήματα