Πως να φτιάξω σαντιγί χωρίς κρέμα γάλακτος

Τόσο απλή και τόσο εύκολη

Περιεχόμενα

Σαντιγί χωρίς κρέμα γάλακτος, τόσο απλή και τόσο εύκολη!

Αποφύγετε τις κρέμες που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, καθώς είναι γεμάτες με υδρογονωμένα λιπαρά, που είναι από τις χειρότερες ουσίες που μπορούμε να καταναλώσουμε.

Προσέξτε πριν επιλέξετε ένα προϊόν! Αν δείτε αναγραφόμενα «υδρογονωμένα λιπαρά», ή «μερικώς υδρογονωμένα» ή «φυτικά λιπαρά» είναι καλύτερο να τα αποφύγετε.

Η αλήθεια είναι πως η κρέμα γάλακτος έχει τη μαγική ιδιότητα να προσθέτει νοστιμιά σε κάθε συνταγή, γλυκιά ή αλμυρή. Ωστόσο, όσο νόστιμη κι αν είναι, δεν πρόκειται για την πιο υγιεινή επιλογή.

Τι είναι η κρέμα γάλακτος

Κρέμα γάλακτος είναι το λίπος του γάλακτος που προέρχεται από τα ζώα. Όταν παστεριώνουμε και καταψύχουμε το γάλα, το λιπαρό στρώμα του διαχωρίζεται στην κορυφή, το οποίο στη συνέχεια εξάγεται, παστεριώνεται και ομογενοποιείται με την εφαρμογή υψηλής θερμότητας και υψηλών επιπέδων πίεσης.

Το πρώτο θέμα με την κρέμα γάλακτος είναι πως δεν είναι εύπεπτη. Επίσης, δεδομένου ότι αποτελείται κυρίως από λίπος, είναι και πλούσια σε θερμίδες. Για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η κρέμα γάλακτος μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχει συνδεθεί με διάφορους τύπους καρκίνου. Ακόμα, η κατανάλωσή της μπορεί να διαταράξει το έντερο των ευαίσθητων ατόμων.

Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος να φτιάξετε πεντανόστιμη κρέμα σαντιγί, η οποία δεν θα είναι επιζήμια για την υγεία μας, και μάλιστα θα χρειαστούν μόνο 2 λεπτά!

Χρησιμοποιούμε κρέμα καρύδας, την οποία αγοράζουμε σε κονσέρβα (όχι γάλα καρύδας!) και την οποία πρέπει απλώς να τοποθετήσουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεχωρίσει η κρέμα από το νερό, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Η σαντιγί διατηρείται έως και 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητών.

Υλικά

-1 κονσέρβα κρέμας καρύδας

-50 γραμμάρια άχνη από ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου

-1 μικρή πρέζα σκόνης φυσικής βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη σαντιγί θα χρειαστεί να βάλετε την κονσέρβα της κρέμας καρύδας από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο. Όταν τη βγάλετε γυρίστε την ανάποδα, καθώς το νερό έχει μείνει στο κάτω μέρος της κονσέρβας και έχει χωρίσει από την κρέμα.

Ανοίξτε την κονσέρβα, θα βρείτε το νερό πάνω πάνω. Ρίξτε το προσεκτικά στο νεροχύτη ώστε να μείνει μόνο η κρέμα μέσα στην κονσέρβα.

Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ ανάμειξης, προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπήστε τη με το μίξερ χειρός για 1 με 2 λεπτά. Είναι κιόλας έτοιμη!

Τοποθετήστε τη στο ψυγείο, προκειμένου να «πήξει» λίγο ακόμα.

Διατηρείται μέχρι και για μία εβδομάδα.

Δείτε ακόμα: Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά και έτοιμο σε 10 λεπτά

Exit mobile version