Η πιο νόστιμη συνταγή για κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες – Μαμαδίστικη, αφράτη και ζουμερή!
Αναζητάς τη τέλεια συνταγή για κατσικάκι στον φούρνο που να λιώνει στο στόμα και να μυρίζει γιορτές και μαμά; Σου έχω τη λύση! Δοκίμασε αυτή τη σούπερ εύκολη και λαχταριστή εκδοχή με πατάτες, δεντρολίβανο και λεμόνι που θα κλέψει καρδιές!
✅ Υλικά για το πιο νόστιμο κατσικάκι φούρνου:
-
2,5 με 3 κιλά κατσικάκι γάλακτος
-
1 κιλό πατάτες κομμένες
-
1 λεμόνι
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Σκόνη σκόρδου
-
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
-
1 ασπράδι αυγού
-
Λαδόκολλα
🔥 Εκτέλεση – Βήμα βήμα:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο μέγιστο στις αντιστάσεις.
-
Στρώνουμε λαδόκολλα σε γάστρα και προσθέτουμε:
-
Τις πατάτες, το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
-
-
Τοποθετούμε το κατσικάκι γάλακτος πάνω από τις πατάτες και το αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε σκόνη σκόρδου και δεντρολίβανο.
-
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα, αλείφουμε τις άκρες με ασπράδι αυγού και κλείνουμε καλά.
-
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και το ψήνουμε για 3 – 3,5 ώρες.
-
Ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε για άλλη 30 λεπτά για να πάρει χρώμα.
🍋 Το αποτέλεσμα;
Το κατσικάκι λιώνει στο στόμα, το κόκκαλο αποχωρίζεται μόνο του και οι πατάτες έχουν απορροφήσει όλη τη νοστιμιά από το κρέας και το ζουμάκι. Μια γιορτινή, οικογενειακή συνταγή που μυρίζει Ελλάδα και αγάπη!