Δροσερό, αρωματικό και φινετσάτο, το λιμοντσέλο είναι το λικέρ που αγαπούν οι Ιταλοί και έχει κερδίσει επάξια μια θέση και στα ελληνικά τραπέζια.
Σερβίρεται παγωμένο μετά το φαγητό και φτιάχνεται πανεύκολα με λίγα υλικά: λεμόνια, βότκα, νερό και ζάχαρη.
Αν βρείτε ακέρωτα, αρωματικά λεμόνια, μην το χάσετε! Η ιδανική εποχή για να το φτιάξετε είναι τώρα — και θα το απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι.
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν τις ποικιλίες λεμονιών με ωοειδές σχήμα, απαλή φλούδα και που είναι πολύ ζουμερά, ή τα κωνικού σχήματος, με παχιά, έντονα κίτρινη φλούδα και χωρίς κουκούτσια.
Το λιμοντσέλο, σερβίρεται πάντα παγωμένο, γι’ αυτό μπορείτε να το φυλάσσετε στη κατάψυξη.
Δείτε ακόμα: Πώς να φτιάξεις το καλύτερο Aperol Spritz
Πώς να φτιάξετε αυθεντικό λιμοντσέλο στο σπίτι – Το πιο δροσερό λικέρ του καλοκαιριού
Υλικά:
-1200 γρ. νερό
-φλούδες από 7-8 μεγάλα λεμόνια
-1 λίτρο βότκα
-800 γρ. ζάχαρη (ή λιγότερη ανάλογα τη γλυκάδα που θέλετε να έχει)
Εκτέλεση:
-Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λεμόνια. Αφαιρούμε τις φλούδες, μόνο το κίτρινο μέρος, γιατί το λευκό μέρος πικρίζει.
-Σε βάζο με καπάκι που κλείνει καλά, βάζουμε τις φλούδες και τη βότκα και τα αφήνουμε 1-2 εβδομάδες
-Μετά από αυτό το διάστημα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.
-Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
-Σουρώνουμε τη βότκα από τις φλούδες και την προσθέτουμε στο σιρόπι.
-Ανακατεύουμε και το λικέρ μας είναι έτοιμο.
-Το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το κρατάμε παγωμένο στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα: Τι ποτό να πιω το καλοκαίρι