Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να φτιάξεις σοκοφρέτες στο σπίτι και μάλιστα πολύ εύκολα;
Η σπιτική σοκοφρέτα είναι μια πιο υγιεινή, γευστική και ελεγχόμενη επιλογή σε σχέση με τις αγοραστές, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα αγαπημένο σνακ χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις των επεξεργασμένων προϊόντων.
Οι αγοραστές σοκοφρέτες περιέχουν συχνά συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και πρόσθετα για να διατηρούνται φρέσκες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη σπιτική εκδοχή, αποφεύγεις όλα αυτά τα περιττά χημικά.
Όταν φτιάχνεις τη σοκοφρέτα στο σπίτι, επιλέγεις εσύ τα υλικά, διασφαλίζοντας ότι είναι αγνά και υψηλής ποιότητας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πραγματική σοκολάτα, φυσικά φουντούκια και αγνό βούτυρο, αποφεύγοντας φθηνά υποκατάστατα και βελτιωτικά γεύσης.
Επίσης είναι μια πιο υγιεινή και ασφαλής επιλογή για τα παιδιά, καθώς αποφεύγεις χρωστικές, υπερβολικό αλάτι ή φθηνά φυτικά έλαια (όπως το φοινικέλαιο).
Δες εδώ πώς να φτιάξεις dubai chocolate μόνος σου στο σπίτι
Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή:
Υλικά:
10 φύλλα βάφλας (ή λεπτές γκοφρέτες, διαθέσιμες σε καταστήματα ζαχαροπλαστικής)
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού (π.χ. Nutella)
50 γρ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της γέμισης
Σε ένα μπολ, λιώσε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε διαστήματα 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας κάθε φορά). Πρόσθεσε την πραλίνα φουντουκιού και ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα.
Συναρμολόγηση
Άπλωσε μια λεπτή στρώση από το μείγμα σοκολάτας πάνω σε μια βάφλα. Τοποθέτησε από πάνω άλλη μία βάφλα και επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσεις 4-5 φύλλα.
Πίεση και ψύξη
Τοποθέτησε τις στοιβαγμένες βάφλες κάτω από ένα ελαφρύ βάρος (π.χ. μια ξύλινη επιφάνεια κοπής) για 15-20 λεπτά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Επικάλυψη σοκολάτας
Λιώσε επιπλέον σοκολάτα και κάλυψε ολόκληρη τη σοκοφρέτα, φροντίζοντας να καλύψεις και τα πλαϊνά της. Αν θέλεις, πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
Πάγωμα και σερβίρισμα
Βάλε τις σοκοφρέτες στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Κόψε σε κομμάτια και απόλαυσε!
Extra Tips:
Μπορείς να προσθέσεις κομματάκια μπισκότου ή δημητριακά στη γέμιση για περισσότερη τραγανότητα.
Για πιο πλούσια γεύση, χρησιμοποίησε μαύρη σοκολάτα αντί για γάλακτος.
Αν θέλεις πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείς να παραλείψεις την πραλίνα και να χρησιμοποιήσεις μόνο λιωμένη σοκολάτα.
Δες εδώ τον τρόπο για να σώσεις το φαγητό που έκανες λύσσα στο αλάτι