Οι πιπεριές αποτελούν ένα πολύτιμο λαχανικό που μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους.
Μπορείτε να τις φάτε ωμές, να τις γεμίσετε, να τις σοτάρετε, να τις ψήσετε, να τις πολτοποιήσετε.
Όπως είναι λογικό, η διάρκεια ζωής των πιπεριών στο ψυγείο εξαρτάται από το αν είναι ολόκληρες, κομμένες ή μαγειρεμένες.
Όταν αποθηκεύονται σωστά στο ψυγείο, οι ολόκληρες πιπεριές είναι καλύτερο να καταναλωθούν εντός 5 ημερών, παρότι μπορούν να διατηρηθούν και περισσότερο. Γενικά, οι πράσινες είναι πιο ανθεκτικές και φυσικά οι κομμένες δεν διαρκούν τόσο όσο οι ολόκληρες.
Αν οι πιπεριές σας έχουν απλά μερικές ρυτίδες και δεν μυρίζουν άσχημα και δεν έχουν εμφανή σημάδια μούχλας, τότε είναι ακόμα ασφαλείς για κατανάλωση. Μπορεί να μην είναι τόσο τραγανές για να τις φάτε ωμές, αλλά είναι τέλειες για μαγειρεμένες συνταγές.
Επίσης, μπορούν να καταψυχθούν και να διατηρηθούν για πολύ καιρό στην κατάψυξη.
Δείτε ακόμα: Πώς να «αποτοξινώσεις» φρούτα και λαχανικά σε 4 βήματα
Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τις πιπεριές
Οι πιπεριές μπορεί μεν να είναι σκληρές και ανθεκτικές, όμως μπορούν εύκολα να μαραθούν αν δεν αποθηκευτούν σωστά.
Ο καλύτερος τρόπος για να τις διατηρήσεις φρέσκες είναι να τις αποθηκεύσεις ολόκληρες, σε πλαστική σακούλα μέσα στο συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου.
Εάν πάλι τις έχεις κόψει φρόντισε να τοποθετήσεις τα κομμάτια σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα zip-top με χαρτί κουζίνας. Το χαρτί κουζίνας θα αποτρέψει το στέγνωμα των κομματιών.
Δείτε ακόμα: 5 τρόποι για να αποθηκεύετε τα λεμόνια ώστε να διατηρούνται φρέσκα
Πόσο διαρκούν οι πιπεριές εκτός ψυγείου
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να τις κρατήσετε τραγανές με πλούσια γεύση:
Αποθηκεύστε τις σε δροσερό μέρος: Επιλέξτε ένα σημείο μακριά από άμεσο ηλιακό φως. Η ζέστη του ήλιου μπορεί να επιταχύνει την αποσύνθεσή τους.
Χρησιμοποιήστε χάρτινη σακούλα: Τοποθετήστε τις σε μια χάρτινη σακούλα. Η χάρτινη σακούλα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.
Δείτε ακόμα: Έκανες το φαγητό λύσσα; Πώς να το σώσεις!