Πώς να «αποτοξινώσεις» φρούτα και λαχανικά σε 4 βήματα

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές προκειμένου να «αποτοξινώσεις» φρούτα και λαχανικά σε 4 βήματα

Πώς να «αποτοξινώσεις» φρούτα και λαχανικά σε 4 βήματα

Οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε σημαντικές μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τις χημικές ουσίες στην επιφάνειά τους.

Παρότι οι αποτοξινωτικές ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών είναι καλά διαδεδομένες, εντούτοις αυτά τα πολύτιμα προϊόντα μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ωφέλιμα με το σωστό πλύσιμο.

Βέβαια, το πλύσιμο των προϊόντων κάτω από νερό βρύσης δεν αρκεί για να τα καθαρίσει από τα φυτοφάρμακα και άλλες πιθανώς επικίνδυνες χημικές ουσίες, στις οποίες εκτίθενται κατά την καλλιέργεια και τη συγκομιδή.

Δείτε ακόμα: Πώς θα ρίξεις την χοληστερίνη σου άμεσα με αυτά τα 7 συστατικά

Η αφαίρεση της φλούδας από τα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών, αφαιρεί όμως και τις φυτικές ίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Συνεπώς, το σωστό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να ελαχιστοποιήσει την έκθεση σε χημικές ουσίες. Ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε πως ούτε τα ακριβά βιολογικά τρόφιμα είναι πλήρως απαλλαγμένα από χημικές ουσίες.

Επιπλέον, καλά θα ήταν να πλένονται οι σαλάτες σε σακούλα και τα προϊόντα που πωλούνται ως «πλυμένα και έτοιμα για κατανάλωση».

Δείτε ακόμα: Τα τρόφιμα που δεν κάνει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη

Πώς να «αποτοξινώσεις» φρούτα και λαχανικά σε 4 βήματα

1.Τοποθετήστε τα προϊόντα σε έναν καθαρό νεροχύτη γεμάτο με φρέσκο νερό.

2.Ρίξτε λίγη ποσότητα μηλόξυδου μέσα στο νερό. Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθιστώντας το μια ιδανική φυσική πηγή αποτοξίνωσης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σε δύο φλιτζάνια νερού.

3.Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα λαχανικών, βουρτσίστε απαλά κάθε κομμάτι λαχανικού ή φρούτου και στη συνέχεια αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά.

4.Τέλος, ξεπλύνετε καλά. Αφαιρέστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας από τον νεροχύτη και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας. Αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα σε μια πετσέτα για μία ώρα.

Μεταφέρετε τα προϊόντα σε γυάλινα και όχι σε πλαστικά, δοχεία για να παραμείνουν φρέσκα περισσότερο.

Δείτε ακόμα: Ημερομηνία λήξης και Best before στα τρόφιμα: Ποιά η διαφορά τους;

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.
Exit mobile version