Ποιο λαχταριστό τρόφιμο πρέπει να κόψουν οι άνω των 40 και γιατί

Είναι αντικειμενικά από τα πιο γευστικά φαγητά και χωρίς αυτό πολλοί δεν μπορούν να ζήσουν. Όμως οι άνω των 40 θα πρέπει να σταματήσουν να το τρώνε

Μία αμερικανική μελέτη αναφέρει πως άτομα άνω των 40 ετών θα πρέπει να κόψουν ένα τρόφιμο προκειμένου να μειώσουν την χοληστερίνη τους και να ρυθμίσουν την αρτιριακή τους πίεση.

Είναι ένα τρόφιμο, λαχταριστό που δύσκολα λείπει από τραπέζια. Η μελέτη τονίζει πώς άνθρωποι άνω των 40, θα πρέπει να το κόψουν καθώς θα μπορούσε να τους βοηθήσει να διατηρήσουν τα επίπεδα χοληστερίνης χαμηλά. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε εδώ Πώς τρώγοντας 7 τροφές θα σας ευγνωμονεί το έντερο σας

Ποιοι τρόφιμο να κόψετε

Το τρόφιμο αυτό είναι η μπριζόλα. Σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς φτάνουμε στα 40, ο μεταβολισμός των λιπιδίων αλλάζει, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά μας να επεξεργαζόμαστε τροφές όπως η μπριζόλα.

Όταν το σώμα δυσκολεύεται να διαχειριστεί τη χοληστερόλη, αυτή συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών, προκαλώντας στένωση. Αυτό ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην καρδιά και αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Οι ειδικοί συνιστούν ότι μόλις περάσουμε τα 40, είναι καλό να περιορίσουμε τα κορεσμένα λιπαρά και τα τηγανητά. Αν δεν θέλουμε να αποκλείσουμε τη μπριζόλα από τη διατροφή μας, προτείνεται να επιλέγουμε μικρότερες μερίδες, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αυτό σημαίνει κατανάλωση περίπου 80 γραμμαρίων άπαχης μπριζόλας. Μια ακόμα καλύτερη επιλογή για τη χοληστερόλη είναι η αντικατάσταση της με πηγές πρωτεΐνης που έχουν χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά, όπως το κοτόπουλο χωρίς πέτσα.

Δείτε εδώ  Το νούμερο 1 υποτιμημένο λαχανικό που όμως είναι superfood

Exit mobile version