Η Παλόμα ένα από τα αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού, το οποίο έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα.
Και μπορεί paloma στα ισπανικά να σημαίνει περιστέρι, πρόκειται ωστόσο για ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ των Mεξικανών και όχι μόνο.
Σχετικά με την προέλευση της παλόμα λίγα είναι γνωστά. Μερικοί πιστεύουν ότι πήρε το όνομά της από το La Paloma («Το Περιστέρι») δημοφιλές δημοτικό τραγούδι που γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1860.
Tο Diffords Guide υποστηρίζει ότι φτιάχτηκε για πρώτη φορά από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα.
Πρέπει να επισημανθεί μάλιστα πως η 22η Μάϊου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παλόμα.
Paloma: Πώς να φτιάξεις το αγαπημένο μεξικάνικο κοκτέιλ
Υλικά
50ml λευκή τεκίλα
50ml χυμό γκρέιπφρουτ
15ml φρεσκοστυμμένο λάιμ
15 ml νέκταρ αγαύης
Σόδα Pink Grapefruit
Εκτέλεση
Επιλέγουμε ένα ποτήρι τύπου Collins.
Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια σφήνα γκρέιπφρουτ ή λάιμ που έχουμε κόψει για το γαρνίρισμα.
Στη συνέχεια βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιατάκι με αλάτι. Αν θέλουμε, παραλείπουμε το αλάτι ή βάζουμε απλά πολύ λίγο.
Χτυπάμε πρώτα τα 4 υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ.
Στη συνέχεια, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο.
Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα γκρέιπφρουτ.
Γαρνίρουμε με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή λάιμ.
Δείτε ακόμα: Πώς να φτιάξεις το καλύτερο Aperol Spritz