Όλα τα μυστικά για ακόμη πιο νόστιμο παστίτσιο!

Το νόστιμο παστίτσιο έχει τα μυστικά του. Δες ποια είναι αυτά

παστίτσιο

Kαι ποιος δε λατρεύει το παστίτσιο! Συνδυάζει τόσα νόστιμα υλικά που δε γίνεται να του αντισταθείς. Μακαρόνια, κιμάς, μπεσαμέλ, τυρί… ναι σωστά μαντέψατε, μας έτρεξαν τα σάλια. Το παστίτσιο είναι το παραδοσιακό φαγητό των παιδικών μας χρόνων!

Επειδή όμως θέλει τον χρόνο του κι είναι και μπελαλίδικο, συνήθως αποφεύγουμε να το φτιάχνουμε συχνά. Κι όταν τελικά παίρνουμε την απόφαση για χάρη των παιδιών, διαπιστώνουμε ότι κάτι μας ξέφυγε και δεν είναι το κλασικό μαμαδίστικο παστίτσιο.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία που δεν σας πετυχαίνει πάντα, παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα tips που εγγυώνται σούπερ γευστικό αποτέλεσμα.

Δες εδώ πώς θα καταλάβεις αν έχουν χαλάσει τα μακαρόνια

παστίτσιο

Τα tips για ακόμη πιο νόστιμο παστίτσιο:

– Βασικό λάθος που κάνουν αρκετές νοικοκυρές είναι το εξής: Βράζουν αρκετή ώρα τα μακαρόνια κι έτσι όταν τοποθετούνται στο ταψί είναι ήδη παραβρασμένα. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα al dente και να είσαστε σίγουρες πως αφού ψηθεί το παστίτσιο, τα μακαρονάκια σας θα είναι όπως πρέπει. Έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται κι όση ώρα ψήνονται στο φούρνο.

– Αφού σουρώσετε τα μακαρόνια και πριν φυσικά τα ρίξετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα μην ξεχάσετε να ρίξετε στον πάτο λίγη μαργαρίνη. Τα μακαρόνια σας δε θα πρέπει να κολλήσουν και να ξεραθούν. Μη σας πιάσει τώρα η μανία με τις θερμίδες… μια φορά στο τόσο απολαμβάνετε παστίτσιο!

– Χτυπήστε σε ένα μπολ δύο κρόκους αυγών. Μόλις αφρίσουν οι κρόκοι προσθέτετε κατευθείαν στο μείγμα σας αρκετή ποσότητα τριμμένου τυριού της επιλογής σας. Ανακατέψτε ελαφρώς και έπειτα ρίξτε το πάνω στα μακαρόνια σας.

– Μην χρησιμοποιείτε έτοιμο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Με το άνοιγμα της συσκευασίας του χάνεται και το άρωμα του.
Τρίψετε εκείνη τη στιγμή 1/2 κ. γλ. από ένα ολόκληρο μοσχοκάρυδο.

– Βάλετε ελάχιστο έως καθόλου αλάτι. Προσθέστε όμως τριμμένη παρμεζάνα τόσο μέσα στο μείγνα όσο και πάνω από τη μπεσαμέλ πριν μπει στον φούρνο!

Το Παστίτσιο της μαμάς -  Συνταγή με ΟΛΑ τα μυστικά!!

Δες εδώ πώς μπορείς να καταλάβεις αν έχει χαλάσει ο κιμάς

 

mm
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακο πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2010 εργάζεται ως Φιλόλογος. Παράλληλα με τη εκπαίδευση και την δια βίου επιμόρφωση, ασχολείται επίσης με θέματα υγείας, ψυχολογίας, γονεϊκοτητας και ό,τι αφορά το παιδί και την οικογένεια.
Exit mobile version