...

Μελομακάρονα: Τα άχαστα μυστικά για το καλύτερο σιρόπι

3 μυστικά για να πετύχετε το καλύτερο σιρόπι για μελομακάρονα

Μελομακάρονα: Τα άχαστα μυστικά για το καλύτερο σιρόπι

Αναμφίβολα, τα μελομακάρονα αποτελούν το πιο δημοφιλές γλυκό των Χριστουγέννων που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Όσοι, όμως, επιλέγουν να τα φτιάξουν μόνοι στο σπίτι και να μην τα αγοράσουν από το ζαχαροπλαστείο, δεν τα πετυχαίνουν πάντα, αφού το σιρόπι θέλει μαστοριά.

Παρότι, λοιπόν, η συνταγή φαντάζει απλή, εντούτοις υπάρχει ένα βασικό σημείο που αρκετοί αγνοούν και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Το μυστικό για τραγανά μελομακάρονα όπως του ζαχαροπλαστείου

Μελομακάρονα: Τα άχαστα μυστικά για το καλύτερο σιρόπι

Υλικά

500 γρ. νερό

500 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ μέλι

1 ξύλο κανέλα

1 φλούδα από λεμόνι

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.

Στα 3 λεπτά ακριβώς αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ώστε να πέσει ο βρασμός και ταυτόχρονα χαμηλώνουμε το μάτι στο 1/3 της έντασης.

Τοποθετούμε ξανά την κατασαρόλα και για να διατηρηθεί καυτό. Βουτάμε τα μελομακάρονα ένα-ένα στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι.

Το απόλυτο μυστικό για την επιτυχία στο σιρόπιασμα των μελομακάρονων είναι το μελομακάρονο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το σιρόπι καυτό!

Δείτε ακόμα: Πόσες θερμίδες έχει ένα μελομακάρονο

Με σιρόπι χωρίς ζάχαρη

Υλικά

250 γρ. σιρόπι αγαύης

Ξύσμα μανταρινιού

Ένα ξυλάκι κανέλα

2 γαρίφαλα

100 γρ. χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού

100 γρ. νερό

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.