...

Γιατί δεν πρέπει να ρίχνεις το λάδι από το τηγάνι στον νεροχύτη;

Το λάδι από το τηγάνι δεν πρέπει να καταλήγει στον νεροχύτη

Ποιες τροφές δεν πρέπει τα ρίχνετε στο νεροχύτη

Πολλές φορές χάριν ευκολίας ρίχνουμε αδειάζουμε το παλιό λάδι από το τηγάνι μέσα στον νεροχύτη.

Ακόμη και όταν δεν τηγανίζουμε πολύ, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι, όμως, από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και να επηρεάσει το περιβάλλον.

Γιατί δεν πρέπει να ρίχνεις το λάδι από το τηγάνι στον νεροχύτη;

Τα λάδια, όταν πέφτουν στον νεροχύτη, συσσωρεύονται και στερεοποιούνται στις σωλήνες, δημιουργώντας φραγές που στην πορεία θα χρειαστούν δαπανηρές επισκευές.

Δείτε ακόμα: Πώς θα κάνεις τον νεροχύτη της κουζίνας να μην μυρίζει άσχημα

Γιατί δεν πρέπει να ρίχνεις το λάδι από το τηγάνι στον νεροχύτη;

Η ρίψη λαδιού στον νεροχύτη δεν επιβαρύνει μόνο το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού, αλλά και το δημόσιο δίκτυο αποχέτευσης.

Όταν το λάδι φτάνει στο σύστημα, μπορεί να συνδυαστεί με άλλες ουσίες, σχηματίζοντας συμπαγείς μάζες, οι οποίες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους υπονόμους των πόλεων.

Αντί, λοιπόν, να το αδειάζεις στον νεροχύτη, μπορείς να το συλλέξεις σε ένα δοχείο και μόλις το δοχείο γεμίσει, τότε μπορείς να το απορρίψεις σε ειδικά σημεία ανακύκλωσης λαδιού ή να το τοποθετήσεις στα κανονικά σκουπίδια -εφόσον δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύεις τις σωληνώσεις σου και συμβάλλεις στη διατήρηση ενός καθαρότερου περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμα: Τα 3 λάθη που φρακάρουν τον νεροχύτη

mm
Η Δήμητρα Ιωαννίδη είναι ανήσυχο πνεύμα που ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως φιλόλογος, αλλά η συγγραφή ήρθε να ταράξει τα νερά, καθοδηγούμενη από τις κοινωνικές - οικολογικές ανησυχίες. Τα οικολογικά ζητήματα και η συγγραφή αποτελούν τα βασικά της ενδιαφέροντα και θα τα μοιράζεται με τους αναγνώστες του e-howto. 🐝