Φτιάξε σπιτικό πέστο βασιλικού

Πέστο: Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή

Περιεχόμενα

Φτιάξε απλά και γρήγορα πέστο, κόβωντας βασιλικό από τη γλάστρα σου και κράτα το στο ψυγείο για να το έχεις εύκολα στο πιάτο σου!

Εκτός από τα αγαπημένα ζυμαρικά, μπορούμε να απολαύσουμε την υπέροχη σάλτσα πέστο σε πολλές συνταγές: σε σάντουιτς, σαλάτες, μπρουσκέτες, ψητά λαχανικά, αλλά και σε μαγειρευτά. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να δώσουμε άρωμα βασιλικού σε ένα κοκκινιστό, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος μια μικρή ποσότητα από το πέστο που ετοιμάζουμε.

Το πέστο διατηρείται άψογα στο ψυγείο και αποτελεί μια εύκολη λύση για τις περιπτώσεις άμεσης ανάγκης! Δεν υπάρχει πιο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο πράγμα από το βράσεις λίγα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια να τα ανακατέψεις με σπιτικό πέστο και τυρί.

Φτιάξε σπιτικό πέστο βασιλικού

Συνταγή για πέστο βασιλικού:

Υλικά

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

20 γρ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο

50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

120 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. Pecorino Romano, τριμμένο

1 κ.γ. χυμός λεμόνι

μαύρο πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τον βασιλικό και αφήνουμε να στεγνώσει.

Βάζουμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι και το σκόρδο, και χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα.

Προσθέτουμε τον βασιλικό και πολτοποιούμε.

Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ενώ χτυπάμε το μείγμα.

Αφού μπει όλο το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πεκορίνο (ή άλλο τυρί) και πολτοποιούμε ξανά.

Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση.

Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμα: Μακαρόνια: Πώς φαίνεται ότι έχουν χαλάσει

Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet
Exit mobile version