...

Μπάνιο: Και όμως ΔΕΝ είναι η λεκάνη το πιο βρώμικο σημείο

Τα δύο πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο και ΔΕΝ είναι η λεκάνη, ή ο νιπτήρας. Πώς πρέπει να το καθαρίζεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μπάνιο: Και όμως ΔΕΝ είναι η λεκάνη το πιο βρώμικο σημείο μπάνιο

Το μπάνιο είναι το δωμάτιο του σπιτιού που περνάμε αρκετές στιγμές της ημέρας.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία που συχνά παραβλέπονται και μπορούν να αποτελέσουν εστίες μικροβίων. Ακόμα κι αν είστε σχολαστικοί με τον καθαρισμό και ακολουθείτε εβδομαδιαίο ή ακόμη και καθημερινό πρόγραμμα, υπάρχουν δύο σημεία που συχνά παραμελούνται.

«Όταν σκεφτόμαστε βρώμικα σημεία στο μπάνιο, συνήθως μας έρχονται στο μυαλό η λεκάνη της τουαλέτας, η βρύση και ο νιπτήρας — και παρόλο που αυτά είναι όντως σημεία όπου συγκεντρώνονται μικρόβια, καθαρίζονται πιο συχνά γιατί τα έχουμε υπόψη μας», λέει η Trish Duarte, ιδιοκτήτρια του MaidPro Temecula και Murrieta.

Δείτε Γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πατάμε ξυπόλυτοι στο μπάνιο

Σύμφωνα με το apartmenttherapy, oι λαβές, από την άλλη, είναι από τα πιο συχνά αγγιζόμενα αλλά λιγότερο καθαριζόμενα σημεία του μπάνιου. «Κάθε φορά που ανοίγουμε ένα συρτάρι ή τραβάμε το καζανάκι, αφήνουμε πίσω μας ένα ίχνος μικροβίων πάνω στις λαβές», εξηγεί.

Επιπλέον, οι τοίχοι του μπάνιου είναι ένα ακόμη σημείο που σπάνια καθαρίζεται, σύμφωνα με τη Rosa Picosa, επίσημη εκπρόσωπο καθαρισμού της Fabuloso. Ευτυχώς, τρεις ειδικοί μοιράστηκαν χρήσιμες συμβουλές για να μην παραμελείτε ποτέ ξανά αυτά τα σημεία.

ΜΠΑΝΙΟ

Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό σπρέι ή μαντηλάκι για τις λαβές

Η Marla Mock, πρόεδρος της Molly Maid (εταιρεία της Neighborly), τονίζει πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζονται όλες οι λαβές — όπως το καζανάκι, τα χερούλια των συρταριών, οι διακόπτες και τα πόμολα — με απολυμαντικό σπρέι ή μαντηλάκι.
«Αν χρειάζεται να τα στεγνώσετε αμέσως μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα απαλό, στεγνό πανί μικροϊνών», προτείνει.

Καθαρίστε τους τοίχους στο μπάνιο με πολυκαθαριστικό και πανί μικροϊνών

Οι τοίχοι — σε όλο το σπίτι — συχνά παραμελούνται, ενώ τα πατώματα λαμβάνουν περισσότερη προσοχή. Ωστόσο, η Duarte εξηγεί πως οι τοίχοι του μπάνιου μπορούν να λερωθούν πολύ, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι.

«Οδοντόκρεμα, σάλιο και άλλες πιτσιλιές δημιουργούν εστίες βακτηρίων στο backsplash ή τον τοίχο πίσω από τον νιπτήρα», λέει.
«Παρομοίως, οι τοίχοι κάτω από την πετσέτα χεριών ή δίπλα στην τουαλέτα μεταφέρουν σιωπηλά μικρόβια. Κάθε φορά που στεγνώνουμε τα χέρια μας ή πιάνουμε χαρτί υγείας, μεταφέρουμε μικρόβια σε αυτές τις περιοχές. Καθαρίστε τα σημεία αυτά εβδομαδιαία και καθαρίστε τοπικά όταν δείτε εμφανείς λεκέδες.»

Δείτε Τι να κάνεις μετά το ντους για να έχεις πάντα καθαρό μπάνιο (χωρίς κόπο)

Κρατήστε τα καθαριστικά του μπάνιου κοντά

Για την Mock, η διατήρηση των καθαριστικών προϊόντων του μπάνιου σε κοντινό σημείο, όπως κάτω από τον νιπτήρα ή σε κάποιο συρτάρι, είναι ο ευκολότερος τρόπος για να θυμάστε να καθαρίζετε τα πιο βρώμικα και παραμελημένα σημεία.

Αν και ο καθαρισμός ολόκληρου του μπάνιου μπορεί να φανεί κουραστικός, η Picosa προτείνει να κάνετε λίγα κάθε φορά, ώστε να το διατηρείτε καθαρό σε τακτική βάση.

«Στο τέλος της ημέρας, λίγη επιπλέον φροντίδα κατά τον καθαρισμό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά — και αν νιώθετε υπερβολικά πιεσμένοι, θυμηθείτε: δεν χρειάζεται να τα καθαρίσετε όλα μέσα σε μια μέρα!» λέει.

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.