Πότε πιστώνονται τα χρήματα από τον ΕΦΚΑ για τα γυαλιά οράσεως

Ποια τα δικαιολογητικά για τα γυαλιά οράσεως

Πότε πιστώνονται τα χρήματα από τον ΕΦΚΑ για τα γυαλιά οράσεως

Δείτε πώς να υποβάλετε αίτηση για γυαλιά οράσεως.

Βήμα 1: Δικαιολογητικά

Πρώτο βήμα είναι να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Θα πρέπει να έχετε:

-Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης.

-Τον ΑΜΚΑ του προστατευόμενου μέλους.

-Τα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Βήμα 2: Υποβολή Αίτησης μέσω Gov

Με τα δικαιολογητικά στο χέρι, υποβάλετε αίτηση μέσω της πλατφόρμας Gov. Εκεί, δηλώστε τον έγκυρο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), και στείλτε φωτογραφία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου ή άλλου αποδεικτικού.

Βήμα 3: Επικοινωνία με τον Οφθαλμίατρο

Λάβετε τη συνταγή για τα γυαλιά από τον οφθαλμίατρο και μεταβείτε στο κατάστημα οπτικών για την αγορά των γυαλιών. Αποκτήστε την απόδειξη για το κόστος και τη βεβαίωση του καταστήματος.

Βήμα 4: Υποβολή Αποδεικτικών

Χρησιμοποιήστε τα αποδεικτικά του καταστήματος και τη συνταγή για να υποβάλετε ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα έγγραφα για την αποζημίωση.

Βήμα 5: Πληρωμή

Οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ για γυαλιά οράσεως γίνονται συνήθως εντός τριών μηνών από την υποβολή του αιτήματος. Παρακολουθήστε την πορεία της αίτησής σας μέσω της πλατφόρμας Gov για ενημερώσεις.

Δείτε ακόμα: ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρεις voucher για καινούρια γυαλιά οράσεως

Avatar of Τάσος Σκλάβος
Ο Τάσος Σκλάβος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, έκανε μεταπτυχιακά στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές, ενώ το 2022 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας. Οι συγγραφικές του ανησυχίες εκτείνονται σ’ ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο λογοτεχνικών, πολιτικοκοινωνικών και λαογραφικών ζητημάτων. Έργα του: Ένα βιβλίο για τον Οδυσσέα (Ηδυέπεια, 2018) Όταν γνώρισα τα μάτια σου (24γράμματα, 2020) Από του Λάπι έρχομαι (Καμπύλη, 2021) Ο ύστερος Πουλαντζάς και ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό (Κουκκίδα, 2024)