Πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε με το λαμπάκι αναμμένο;

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των οδηγών

Πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε με το λαμπάκι αναμμένο;

Έλα το ξέρουμε και εσένα σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας σε ένα ταξίδι, όταν ήσουν στη μέση του πουθενά και ξαφνικά άναψε το λαμπάκι της βενζίνης. Και που να βρεις διαθέσιμο βενζινάδικο;

Η κρίσιμη ερώτηση είναι, λοιπόν, πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει ένα αυτοκίνητο με αναμμένο το λαμπάκι του ρεζερβουάρ;

Δείτε ακόμα: Πως σε «κλέβουν» όταν αλλάζεις λάδια αυτοκινήτου

Όπως καταλαβαίνεις είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο για τον κάθε οδηγό να γνωρίζει τα χιλιόμετρα αυτονομίας του αυτοκινήτου του μετά την εν λόγω ένδειξη.

Άλλωστε, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν προνοήσει, ώστε η πορτοκαλί ένδειξη να εμφανίζεται έγκαιρα. Μιλώντας με συγκεκριμένους αριθμούς, τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει ένα αυτοκίνητο με αναμμένο το λαμπάκι εξαρτάται από το μέγεθός του.

Η αυτονομία ξεκινά από 5,5 λίτρα και μπορεί να φτάσει και τα διπλάσια. Στα πολύ μεγάλα αυτοκίνητα ή στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων ενδέχεται να απομένουν έως και 30 λίτρα καυσίμου.

Δείτε ακόμα: Πως θα σταματήσεις τα συστήματα που σου «κλέβουν» βενζίνη στο αυτοκίνητο

Πιο συγκεκριμένα, είναι σχεδιασμένο ώστε οι οδηγοί να μπορούν να διανύσουν τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα με αναμμένο το λαμπάκι, με τα καινούργια αυτοκίνητα να διανύουν μέχρι και 80 χιλιόμετρα, ενώ στην περίπτωση των diesel τις περισσότερες φορές ξεπερνούν ακόμα και τα 100 χιλιόμετρα.

Βέβαια, μη το κάνετε συνήθεια, διότι οι οδηγοί που συνηθίζουν να οδηγούν με αναμμένο το λαμπάκι, κινδυνεύουν να κάψουν την αντλία βενζίνης του αυτοκινήτου τους.

 

Avatar of Mike Slave
Ο Mike έχει πλούσια εμπειρία από όλους τους κλάδους των νέων τεχνολογιών, από δίκτυα μέχρι στήσιμο ιστοσελίδων και από ηλεκτρονικά μέχρι αυτοματισμούς. Έχει τη λύση σε κάθε ερώτημα τεχνικής φύσεως και θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του με τους αναγνώστες του E-Howto.