Δίαιτα: Τα φρούτα που δε σε αφήνουν να χάσεις βάρος

Καλύτερα να τα αποφεύγεις

Δίαιτα: Τα φρούτα που δε σε αφήνουν να χάσεις βάρος

Όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά καλό θα είναι να αποφεύγεις την κατανάλωση αποξηραμένων και τροπικών φρούτων, αφού φαίνεται πως «σαμποτάρουν» την προσπάθειά σου.

Τα φρούτα έχουν τις βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά και τις φυτικές ίνες που χρειάζεσαι για να παραμείνεις σε φόρμα. Όμως, όπως κάθε τρόφιμο, έτσι και τα φρούτα θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Ενώ σε γενικές γραμμές τα φρούτα συνήθως θεωρούνται σούπερ υγιεινή τροφή, ορισμένα από αυτά δεν μπαίνουν στη λίστα με εκείνα τα φρούτα που θα σε βοηθήσουν, ώστε να χάσεις βάρος.

Η κατανάλωση πολλών φρούτων με ζάχαρη είναι σε θέση να σου προσθέσει κιλά. Παρόλο που εξακολουθούν να είναι καλύτερα από άλλα τυποποιημένα σνακ, ορισμένα φρούτα είναι χειρότερα από άλλα.

Δίαιτα: Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι φρούτα που έχει αποστραγγιστεί σχεδόν όλο το νερό από αυτά μέσω μεθόδων ξήρανσης. Ο καρπός συρρικνώνεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αφήνοντας ένα μικρό, αποξηραμένο φρούτο.

Οι σταφίδες, οι χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα είναι τα πιο κοινά είδη αποξηραμένων φρούτων. Άλλες ποικιλίες αποξηραμένων φρούτων που είναι επίσης διαθέσιμες και μερικές φορές είναι σε ζαχαρωμένη μορφή. Αυτά περιλαμβάνουν μάνγκο, ανανάδες, κράνμπερι, μπανάνες και μήλα.

Μετά τη διαδικασία ξήρανσης, τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν πολύ περισσότερο από τα φρέσκα φρούτα. Πολλοί τα τρώνε ως σνακ ή τα προσθέτουν στη σαλάτα τους, στο πλιγούρι βρώμης ή ακόμα και στο γιαούρτι.

Όμως, όταν καταναλώνονται σε υπερβολική ποσότητα, τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν στην πραγματικότητα να έχουν καταστροφική επίδραση στη συνολική υγεία και στους στόχους απώλειας βάρους. Είναι υψηλά σε θερμίδες και ζάχαρη και υστερούν σε φυτικές ίνες.

Δίαιτα: Τα φρούτα που δε σε αφήνουν να χάσεις βάρος

Δίαιτα: Τροπικά Φρούτα

Τα τροπικά φρούτα και λαχανικά αναπτύσσονται σε ζεστές και υγρές περιοχές της Ασίας, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ωκεανίας.

Αυτή η κατηγορία φρούτων τείνει να έχει περισσότερη ζάχαρη και θερμίδες από τις άλλες ομάδες φρούτων και αν προσπαθείς να αποφύγεις τη ζάχαρη, είναι καλύτερο να αποφύγεις αυτήν την ομάδα.

Τα τροπικά φρούτα μπορεί να έχουν κρυφές θερμίδες που μπορεί να εμποδίσουν τα σχέδιά σου για απώλειας βάρους. Συνεπώς, είναι καλύτερο να αποφύγεις αυτά τα φρούτα καθώς είναι επίσης πολύ πλούσια σε σάκχαρα.

Δείτε ακόμα: 8 Αυγουστιάτικα φρούτα και τα οφέλη τους για τον οργανισμό

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.