Το αρσενικό στο ρύζι είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς ειδικούς λόγω της πιθανής τοξικότητάς του.
Το αρσενικό είναι ένα φυσικό στοιχείο που βρίσκεται στο έδαφος, στο νερό και στον αέρα. Ωστόσο, μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μέσω της διατροφής, και το ρύζι είναι μια από τις πιο γνωστές πηγές αρσενικού λόγω της ικανότητάς του να απορροφά το αρσενικό από το έδαφος και το νερό κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς του.
Υπάρχουν δύο κύριες μορφές αρσενικού
Οργανικό αρσενικό, το οποίο θεωρείται λιγότερο τοξικό.
Ανόργανο αρσενικό, το οποίο είναι τοξικό και έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος.
Επιπτώσεις στην υγεία
Η μακροχρόνια κατανάλωση αρσενικού, ειδικά του ανόργανου, έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών, όπως ο καρκίνος του δέρματος, του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης, καθώς και με καρδιαγγειακά νοσήματα.
Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών και να διασφαλίζετε ότι το ρύζι που καταναλώνετε έχει προετοιμαστεί σωστά για να μειώσετε την έκθεση σε αρσενικό.
Δείτε πόσες ώρες πρέπει να μουλιάζετε τα φασόλια
Πώς να μειώσετε την πρόσληψη αρσενικού από το ρύζι
Πλύσιμο του ρυζιού: Πλύνετε το ρύζι πολλές φορές πριν το μαγειρέψετε. Αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα αρσενικού που περιέχεται.
Χρήση περισσότερου νερού: Μαγειρέψτε το ρύζι σε πολύ περισσότερο νερό από το συνηθισμένο (6 μέρη νερού για 1 μέρος ρύζι) και στραγγίστε το πριν το σερβίρετε. Αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αρσενικού κατά περίπου 50%.
Εναλλαγή κατανάλωσης: Προσπαθήστε να ποικίλετε τη διατροφή σας με άλλα δημητριακά, όπως η κινόα, το κεχρί και το καστανό ρύζι, τα οποία περιέχουν λιγότερο αρσενικό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.