ΕΦΚΑ: Μάθε που ανήκεις με ένα κλικ

Μάθε σε ποια τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ ανήκεις με ένα κλικ

ΔΥΠΑ

Εδώ και δύο χρόνια ο ΕΦΚΑ έχει εγκαινιάσει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, την «Μάθε που ανήκεις» όπου ο κάθε ασφαλισμένος με δύο διαφορετικούς τρόπους μπορεί να μάθει σε ποια τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ υπάγεται.

Πιο συγκεκριμένα, με τη νέα εφαρμογή ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εντοπίσει ηλεκτρονικά, έγκυρα και εύκολα την αρμόδια Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκει και στην οποία πρέπει να απευθυνθεί βάσει Ταχυδρομικού Κώδικα ή Διεύθυνσης.

Με αυτό τον τρόπο καταργούνται χιλιάδες επισκέψεις σε λάθος υπηρεσίες λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων που παρέπεμπαν τους πολίτες σε λάθος σημεία εξυπηρέτησης.

Η εφαρμογή χωρικών αρμοδιοτήτων είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr) στη θέση (https://www.efka.gov.gr/mathepouanikeis.php).

Κάνοντας “κλικ” στο σύνδεσμο https://www.efka.gov.gr/mathepouanikeis.php, θα συναντήσεις κανείς την ακόλουθη εικόνα:

ΕΦΚΑ

Η νέα e -Υπηρεσία του ΕΦΚΑ: «Μάθε πού ανήκεις»

Στο σημείο που γράφει «πληκτρολογήστε εδώ τον τκ».

Έστω, για παράδειγμα, κάποιος ασφαλισμένος μένει σε συνοικία του Δήμου Ιλίου στο νομό Αττικής. Γράφει στο σημείο που υποδεικνύεται, τον ταχυδρομικό κώδικα 13122.

ΕΦΚΑ

Όποιος διαμένει στη συνοικία του Δήμου Ιλίου με ταχυδρομικό κώδικα 13122, υπάγεται, λοιπόν, στην «Τοπική Διεύθυνση Γ’ ΔΤ Αθήνας με έδρα το Ίλιον».

Κάνοντας «κλικ» στο σημείο που αναγράφει «Τοπική Διεύθυνση Γ’ ΔΤ Αθήνας με έδρα το Ίλιον», εμφανίζονται στοιχεία επικοινωνίας με την εν λόγω διεύθυνση (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail):

ΕΦΚΑ

Σημειώνεται πως η νέα αυτή ηλεκτρονική υπηρεσία έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της σύστασης των 117 νέων Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ που λειτουργούν ως ενιαία σημεία εξυπηρέτησης για όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Φορέα.

 

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.