4+1 τρόφιμα που μαγειρεύονται στον φούρνο μικροκυμάτων

5 τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε στον φούρνο μικροκυμάτων

Πώς να καθαρίσεις τα λίπη από τον φούρνο με παγάκια από σαπούνι – Viral τρικ που δουλεύει

Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν πως ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μόνο ένα εργαλείο προκειμένου να ζεσταίνουμε το φαγητό μας.

Κι όμως, παρότι ίσως δεν το γνωρίζατε, κάποια φαγητά είναι σε θέση να μαγειρευτούν απλά και μόνο με τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων.

Έτσι, λοιπόν, κάποιος μπορεί να μαγειρέψει το φαγητό του στον ατμό στον φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα νερού για να διατηρήσει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαγειρέματος.

Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων

4+1 τρόφιμα που μαγειρεύονται στον φούρνο μικροκυμάτων

Μπέικον

Αρκετά συχνά το μπέικον που μαγειρεύεται στα μικροκύματα δεν βγαίνει τραγανό. Για να γίνει αυτό, προτείνεται η χρήση ενός ειδικού δοχείου για μπέικον, όπου το καπάκι του επιτρέπει στον ατμό να διαφεύγει και αποτρέπει παράλληλα τις λιπαρές πιτσιλιές, ενώ η βάση του στραγγίζει το λίπος και εξασφαλίζει πως θα γίνει έξτρα τραγανό.

Scrambled αυγά

Τα scrambled αυγά μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με το τραγανό μπέικον. Xτυπήστε τα αυγά σας και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέστε τυρί και τα μπαχαρικά που επιθυμείτε, ανακατέψτε τα ξανά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Μετά από δύο λεπτά, τα αυγά θα πρέπει να έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Αυτή η διαδικασία είναι το κλειδί για επιτυχημένα αυγά scrambled, γιατί αν τα βάλετε απλώς στον φούρνο για δύο συνεχόμενα λεπτά, τότε μετατρέπονται σε «λάστιχο».

Ψάρια

Περιέργως, τα ψάρια μπορούν να μαγειρευτούν καλά ενώ περιστρέφονται σε φούρνο μικροκυμάτων. Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο μικροκυμάτων, γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και όποια άλλα καρυκεύματα προτιμάτε.

Σκεπάστε και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3 έως 4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

4+1 τρόφιμα που μαγειρεύονται στον φούρνο μικροκυμάτων

Ρολό κιμά

Αφού ζυμώσετε το ρολό κιμά και του δώσετε το επιθυμητό σχήμα, βάλτε το σε ένα ταψί και πατήστε το start στον φούρνο μικροκυμάτων σας για 6 λεπτά.

Μόλις περάσει ο χρόνος, μπορείτε να προσθέσετε μια προαιρετική σάλτσα και να συνεχίσετε το ψήσιμο για άλλα 5-7 λεπτά.

Σπαράγγια

Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπολ, κόψτε τα σπαράγγια και τοποθετήστε τα σε αυτό. Πασπαλίστε με αλάτι και βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για δύο λεπτά. Αν εξακολουθούν να είναι σκληρά, βάλτε τα για άλλα 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό.

Δείτε ακόμα: Πώς να ζεστάνεις το φαγητό αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς φούρνο μικροκυμάτων

Κατερινά Σκλάβου
Η Kate Sklavou είναι Συντάκτρια Ευεξίας στο E-HowTo.gr, με ιδιαίτερο πάθος και εμπειρία στον χώρο της γυμναστικής και της ισορροπημένης διατροφής.Εξειδίκευση & Εμπειρία:Γράφει για διατροφή, άσκηση και ευεξία, μετατρέποντας την πρακτική της εμπειρία σε απλά, ασφαλή βήματα: ισορροπημένα γεύματα, γρήγορες προπονήσεις στο σπίτι, έξυπνες συνήθειες για ενέργεια και καλή διάθεση.Παράλληλα, καλύπτει θέματα ομορφιάς, μόδας και στυλ (Lifestyle).Μεθοδολογία & Trust (Πολιτική Ασφάλειας):Επειδή καλύπτει θέματα Υγείας (Διατροφή), δουλεύει με αυστηρή τεκμηρίωση από έγκυρες πηγές (π.χ. WHO/EFSA, ACSM, PubMed) και αποφεύγει υπερβολικές υποσχέσεις. Ό,τι προτείνει είναι ρεαλιστικό, ασφαλές και ξεκάθαρο.