Το κόλπο για να ψήνεις ομοιόμορφα τις μπριζόλες

Με ένα απλό κόλπο

Οι μπριζόλες αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα μικρών και μεγάλων.

Είναι νόστιμες, χορταστικές και μπορούν να σερβιριστούν με μια μεγάλη γκάμα συνοδευτικών. Ωστόσο, πολλές φορές το ψήσιμο της μπριζόλας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, αφού συχνά οι μπριζόλες κόβονται σε διάφορα πλάτη και πάχη, και είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί ότι όλες οι πλευρές μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Δείτε ακόμα: Αλλαντικά: Πόσο ασφαλή είναι; Ποιο να επιλέγω;

Το κόλπο για να ψήνεις ομοιόμορφα τις μπριζόλες

Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι το να δέσετε την μπριζόλα πριν το μαγείρεμα. Αυτό βοηθά να κατανεμηθεί το βάρος του κρέατος πιο ομοιόμορφα και άρα να μαγειρεύεται και ομοιόμορφα.

Για να δέσετε μια μπριζόλα, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι σπάγγου μαγειρέματος ή άλλο σκοινί ανθεκτικό στη θερμότητα.

Βήμα-βήμα:

1. Ξεκινήστε κόβοντας ένα κομμάτι σπάγγου που είναι περίπου ίσο με το μήκος της μπριζόλας σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σπάγγο κατά μήκος της μπριζόλας στο μέσον, περίπου 1/2 ίντσα από τις άκρες.

2. Τραβήξτε τις δύο άκρες του σπάγγου προς τα πάνω και κάντε έναν κόμπο στην άκρη της μπριζόλας. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο άλλο άκρο της μπριζόλας.

3. Μόλις δέσετε την μπριζόλα σας, μπορείτε να τη μαγειρέψετε με τον συνήθη τρόπο. Φροντίστε να τη μαγειρέψετε μέχρι την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.

Δείτε ακόμα: Κρέας: Τελικά πρέπει να το πλένουμε;

Καλό θα ήταν να αφήσετε τη μπριζόλα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα. Αυτό βοηθάει το κρέας να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Επιπλέον, μην το παρακάνετε με το μαγείρεμα. Οι τέλειες μπριζόλες πρέπει να είναι εσωτερικά λίγο ροζ.

Τέλος, αφήστε τη μπριζόλα σας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν την κόψετε. Αυτό θα επιτρέψει στα υγρά του κρέατος να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Δείτε ακόμα: Πώς αποθηκεύεις τον κιμά σου στην κατάψυξη

 

Exit mobile version