Το απόλυτο κόλπο για να χρησιμοποιήσετε ξανά το λάδι τηγανίσματος

Πώς να χρησιμοποιήσετε ξανά το λάδι τηγανίσματος με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο

Περιεχόμενα

Με τις τιμές του ελαιόλαδου παρότι έχουν υποχωρήσει αισθητά, να παραμένουν σχετικά ακριβές για πολλά νοικοκυριά, αρκετοί είναι εκείνοι που τηγανίζουν αρκετές φορές με το ίδιο λάδι.

Άλλωστε, το λάδι για τηγάνισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για να τηγανίσετε άλλα τρόφιμα. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις περιέχει υπολείμματα από τα τρόφιμα που τηγανίσατε προηγουμένως.

Δείτε ακόμα: Ελαιόλαδο vs σπορέλαιο: Τελικά με ποιο λάδι να τηγανίζουμε;

Το απόλυτο κόλπο για να χρησιμοποιήσετε ξανά το λάδι τηγανίσματος

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αφαιρέσετε αυτά τα υπολείμματα, αλλά ίσως ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε έναν πολτό από άμυλο καλαμποκιού ή κορν φλάουρ.

Όταν μετά το τηγάνισμα υπάρχουν υπολείμματα τροφών στο λάδι, η χρήση ενός πολτού από άμυλο καλαμποκιού είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα σφουγγάρι για να απορροφήσετε όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτή η έξυπνη μέθοδος είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφίμων, αφήνοντάς το λάδι καθαρό για επόμενη χρήση.

Η έκχυση πολτού με άμυλο καλαμποκιού στο καυτό λάδι και η απαλή ανάδευση βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών από το τηγανέλαιο, καθώς το άμυλο καλαμποκιού απορροφά τα υπολείμματα τροφών.

Δείτε ακόμα: Πώς να σβήσεις τη φωτιά που πήρε το λάδι στο τηγάνι;

Πώς να φτιάξετε τον πολτό με άμυλο καλαμποκιού

Ανακατέψτε 1 μέρος άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουερ) και 2 μέρη νερό.

Ρίξτε το μείγμα σε λάδι και ψήστε στους 60-70 βαθμούς Κελσίου.

Αφαιρέστε το κουρκούτι που θα σχηματιστεί.

Επαναχρησιμοποίηση λαδιού: Πότε είναι ασφαλής και πότε όχι;

Η επαναχρησιμοποίηση λαδιού μπορεί να είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων και μείωσης των απορριμμάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το κάνετε με ασφάλεια, ώστε να αποφύγετε την κατανάλωση ανθυγιεινού μαγειρικού λαδιού.

Μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναχρησιμοποίησης ζεστού λαδιού, εάν γίνει σωστά. Φροντίστε να φιλτράρετε τις ακαθαρσίες, να αποθηκεύετε το λάδι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και να αποφεύγετε την υπερθέρμανση του, καθώς η επαναλαμβανόμενη θέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση του λαδιού και να γίνει ανθυγιεινό. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τύπο του φαγητού που τηγανίζετε, πριν αποφασίσετε αν θα επαναχρησιμοποιήσετε λάδι.

Δείτε ακόμα: Το απόλυτο κόλπο για να τηγανίσεις ψάρια χωρίς να μυρίζει η κουζίνα

Exit mobile version