Ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος είναι το βραστό νερό που ξεχειλίζει από την κατσαρόλα.
Όπως είναι γνωστό, το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου, επομένως, το νερό πρέπει πρώτα να αρχίσει να κοχλάζει και στην συνέχεια να ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια ή ό,τι άλλο θέλουμε να μαγειρέψουμε
Η πρώτη κίνηση που κάνουμε, όταν βλέπουμε ότι το νερό βράζει, είναι να χαμηλώσουμε την φωτιά.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο γρήγορα κόλπα για να περιορίσετε τις φυσαλίδες του ατμού και να μαγειρέψετε με ασφάλεια και άνεση.
Δείτε ακόμα: Μία κουταλιά από το «χρυσό υγρό» θωρακίζει την καρδιά
Τα 2 απλά κόλπα για μη ξεχειλίζει το βραστό νερό από την κατσαρόλα
Ξύλινη κουτάλα
Τοποθετήστε μια ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα, έτσι ώστε να ακουμπάει το χείλος του μαγερικού σκεύους. Οι φυσαλίδες που δημιουργούνται από τον βρασμό του νερού «σπάνε», όταν έρθουν σε επαφή με την κουτάλα, ενώ παράλληλα απορροφάει και κάποια ποσότητα νερού, επειδή είναι ξύλινη.
Συνεπώς, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε ξύλινη κουτάλα, και όχι μεταλλική, αφού δε θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Δείτε ακόμα: Δεν φαντάζεσαι πόσο βρώμικες είναι οι ξύλινες κουτάλες, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καθαρίσουν
Βούτυρο ή λάδι
Ρίξτε λίγο βούτυρο ή λάδι περιμετρικά στο χείλος της κατσαρόλας. Η λιπαρότητα βοηθά στο να μειωθούν οι φυσαλίδες ατμού και έτσι το νερό «πέφτει», χωρίς να ξεχειλίζει από την κατσαρόλα.
Βέβαια, σε κάθε περίπτωση καλό να μην γεμίζετε την κατσαρόλα περισσότερο από τα 2/3 της χωρητικότητάς της.
Αφήνοντας αρκετό χώρο, το νερό θα έχει περισσότερο περιθώριο και έτσι δεν θα ξεχειλίζει εύκολα. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι η κατσαρόλα είναι αρκετά μεγάλη για την ποσότητα του νερού που προσθέτετε.