Έχει βγει έξω και δεν ξέρεις αν ο καφές που παράγγειλες σκέτος, είναι όντως σκέτος ή εξαιτίας κάποιας ασυνενοησίας σου έχει έρθει μέτριος ή γλυκος.
Υπάρχουν κάποια παρατηρητικά τιπς που μπορούν να «αποκαλύψουν» εάν ο καφές σου έχει ζάχαρη.
Δείτε Ποιος είναι ο χειρότερος καφές για χοληστερίνη
1. Οπτική παρατήρηση
Αν έχει αναδευτεί καλά, δεν θα φαίνεται τίποτα. Όμως αν έχει μείνει λίγη ζάχαρη στον πάτο ή στα τοιχώματα του ποτηριού, μπορείς να δεις μικρούς κρυστάλλους.
Ελαφριά αφρώδης επιφάνεια: Σε κάποιες περιπτώσεις, ο γλυκός καφές (όπως ο φραπέ ή ο ελληνικός με ζάχαρη) μπορεί να έχει διαφορετική υφή στον αφρό ή πιο “παχύ” σώμα.
2. Άρωμα
Αν έχει πολλή ζάχαρη, μπορεί να μυρίζει λίγο πιο “γλυκά” ή να θυμίζει καραμέλα, ιδιαίτερα αν είναι ζεστός. Δεν ισχύει πάντα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αισθητό.
3. Υφή στο χείλος του ποτηριού ή του καπακιού
Αν είναι take away και έχει ζάχαρη, ενδέχεται να έχει μείνει λίγη κολλώδης ουσία γύρω από το στόμιο.
4. Βάρος ή ήχος (πιο θεωρητικό)
Σε σπάνιες περιπτώσεις, αν ο καφές είναι πολύ γλυκός, μπορεί να έχει ελαφρώς πιο “πυκνή” ροή ή να ακούγεται διαφορετικά όταν τον κουνάς. Αυτό όμως είναι πολύ λεπτό και όχι αξιόπιστο.
Αν θέλεις πιο αξιόπιστη απάντηση χωρίς γευστική δοκιμή, η μόνη 100% σίγουρη μέθοδος είναι να είδες ή να ξέρεις πώς φτιάχτηκε.