Πώς θα φτιάξετε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη αλατιού!

Φτιάξτε τα δικά σας ξεχωριστά χειροποίητα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο από ζύμη αλατιού

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Κάθε χρόνο τα περιμένουμε πως και πως, γιατί λοιπόν να μην μπούμε από τώρα στο γιορτινό mood;

Ήδη πολλοί έχουν στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και εάν και εσείς σκοπεύετε να το κάνετε άμεσα, δοκιμάστε φέτος να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια σας παρέα με τα παιδιά.

Μία από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε ήδη να αρχίσετε με τα παιδιά σας είναι η σπιτική ζύμη αλατιού. Τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν στολίδια και ό,τι άλλο βάλει ο νους τους.

Εκτός από τη ζύμη αλατιού θα χρειαστείτε και άλλα διακοσμητικά όπως φτερά, χάντρες, κορδέλες. Επίσης δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι: ψαλίδι, ζεστή κολλά σιλικόνης, γκλίτερ, χρώματα, μπογιές, μαρκαδόρους, κουμπιά.

Δείτε εδώ Πώς να στολίσεις το πιο φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Υλικά για ζύμη αλατιού

-2 φλιτζάνια αλεύρι
-1 φλιτζάνι αλάτι
-3/4 φλιτζανιού νερό (περίπου)

Προαιρετικά: Ακρυλικά χρώματα ή γκλίτερ για διακόσμηση

Δείτε ακόμα: Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Πώς να μιλήσετε στα παιδιά

Οδηγίες

Φτιάξε τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Πρόσθεσε σταδιακά το νερό και ζύμωσε μέχρι να έχεις μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Πλάσε τα στολίδια: Άνοιξε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 εκ. Χρησιμοποίησε κουπάτ (π.χ., αστέρια, καρδιές, χριστουγεννιάτικα δέντρα) για να κόψεις τα σχήματα. Αν θέλεις, κάνε μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος με καλαμάκι για να περάσεις κορδέλα.

Ψήσε τα στολίδια: Τοποθέτησε τα στολίδια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήσε στους 120°C για 2-3 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Εναλλακτικά, άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά για 1-2 ημέρες.

Διακόσμησε: Όταν κρυώσουν, ζωγράφισέ τα με ακρυλικά χρώματα, πρόσθεσε γκλίτερ ή βερνίκι για γυαλάδα. Αφού στεγνώσει η μπογιά, μπορείς να τα κρεμάσεις στο δέντρο σου.

Συμβουλές

Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 ημέρες αν τη φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο.

Αντί για ζύμη αλατιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζύμη μαγειρικής σόδας (1 φλιτζάνι σόδα, 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ, 3/4 φλιτζανιού νερό), η οποία δίνει λευκότερα αποτελέσματα.

Με αυτή την απλή μέθοδο, τα στολίδια σου θα είναι όμορφα, μοναδικά και χειροποίητα!

Δες εδώ μοναδικές προτάσεις για τα χριστουγεννιάτικα δώρα των αγαπημένων σου!

 

Exit mobile version