Η βασιλόπιτα είναι η παραδοσιακή γλυκιά πίτα που παρασκευάζεται παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται την Πρωτοχρονιά.
Σταυρώνεται, κόβεται και μοιράζεται στο εορταστικό οικογενειακό τραπέζι αμέσως μετά το φαγοπότι.
Το έθιμο φαίνεται πως έχει τις ρίζες της στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.
Η βασιλόπιτα περιέχει πάντα ένα φλουρί, το οποίο όποιος κερδίσει θα έχει καλή τύχη όλη τη χρονιά.
Για πολλές νοικοκυρές το φτιάξιμο της βασιλόπιτας αποτελεί μια ιερή τελετουργία, όμως όσοι δεν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, σίγουρα θα λατρέψουν αυτή την συνταγή για πανεύκολη βασιλόπιτα.
Δείτε ακόμα: Το μυστικό για τραγανά μελομακάρονα όπως του ζαχαροπλαστείου
Πώς θα φτιάξεις την πανεύκολη βασιλόπιτα με ελάχιστα υλικά
Θα χρειαστείς μόνο:
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-4 αυγά
-200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
-3 βανίλιες
-ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Θα χρειαστείς μόλις ελάχιστα λεπτά της ώρας. Αρχικά, χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα.
Έπειτα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατέβουμε καλά.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για περίπου 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Φυσικά, ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός, ανάλογα με τον φούρνο σας.
Αν θέλετε να δώσετε μια πιο γλυκιά νότα, λιώστε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος και περιχύστε την πίτα σας.
Μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε πάνω, χρησιμοποιώντας ζάχαρη άχνη.
Δείτε ακόμα: Χριστούγεννα 2024: Οι τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες