Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας σπιτική μαγιονέζα σε μόλις 5 λεπτά με ελάχιστα υλικά και χωρίς καθόλου συντηρητικά.
Με αυτή τη συνταγή η σπιτική μαγιονέζα γίνεται παιχνιδάκι και θα βρίσκεται μόνιμα στην κουζίνα σας.
Η σπιτική μαγιονέζα είναι ασύγκριτη στη γεύση, όμως όπως είναι λογικό δεν αντέχει όσο εκείνη του εμπορίου και καλό είναι να την καταναλώνουμε μέσα σε λίγες μέρες.
Υλικά για σπιτική μαγιονέζα
1 αυγό, ολόκληρο
1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί
1/4 κ. γλ. μουστάρδα
1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
1 φλ. τσαγιού λάδι αβοκάντο ή ελαιόλαδο με ελαφριά γεύση
Σπιτική μαγιονέζα: Εκτέλεση
Προσθέστε το αυγό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ρίξτε αργά το λάδι από πάνω και αφήστε το να κατασταλάξει για ένα λεπτό.
Τοποθετήστε το ραβδομπλέντερ μέσα στο μείγμα και πιέστε το σταθερά στον πυθμένα, φροντίζοντας να καλύπτει τον κρόκο του αυγού.
Ενεργοποιήστε το και κρατήστε το πιεσμένο στον πυθμένα του μπολ για τουλάχιστον 10 έως 15 δευτερόλεπτα, χωρίς να το μετακινήσετε.
Μόλις η μαγιονέζα αρχίσει να γαλακτωματοποιείται και να πήζει, μετακινήστε αργά το ραβδομπλέντερ πάνω- κάτω για να συνδυάσετε όλα τα υλικά.
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τοποθετήστε τη σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης στο ψυγείο.
Προσοχή: Αν το μείγμα κόψει, είναι επειδή βάλαμε πολύ γρήγορα το λάδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλον ένα κρόκο αβγού και να κάνουμε τη διαδικασία από την αρχή, ρίχνοντας το μείγμα που έχει κόψει αντί για λάδι.