Πως να φτιάξεις το viral ψωμί με βασικό υλικό την μπύρα

Δοκίμασε να φτιάξεις ψωμί με μπύρα αντί για μαγιά σε λίγα λεπτά χωρίς την αναμονή για να πετύχει η ζύμη

Minolta DSC
Περιεχόμενα

Αν θέλεις να φτιάξεις τη διάσημη πια συνταγή για ψωμί με μπύρα χωρίς να περιμένεις για ζύμωμα και φούσκωμα, εδώ είναι ο  γρήγορος και εύκολος τρόπος.

viral ψωμί – Βασικά υλικά:

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
330 ml μπύρα (ένα κουτάκι μπύρα)

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ή αλάτι, ακόμη και ρίγανη ή άλλα μυρωδικά στη ζύμη ανάλογα με τα γούστα σας

viral ψωμί Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα)
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με τα τυχόν άλλα υλικά που επιθυμείτε (ζάχαρη, αλάτι κτλ)
Πρόσθεσε την μπύρα και ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Ψήσιμο:

Ψήσε το ψωμί στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και να είναι σφιχτό στο κέντρο.

Για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο, μπορείς να βυθίσεις ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι στο κέντρο του ψωμιού. Αν βγει καθαρό, τότε το ψωμί είναι έτοιμο.

Σερβίρισμα:

Άφησε το ψωμί να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψεις και το σερβίρεις.

Αυτό το ψωμί είναι ιδανικό για γρήγορα γεύματα ή για συνοδευτικό σε σούπες και σαλάτες.

Η μπύρα δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και βοηθάει το ψωμί να φουσκώσει χωρίς μαγιά.

Καλή απόλαυση!

Exit mobile version