Πώς να φτιάξεις το καλύτερο Aperol Spritz

Όλα τα μυστικά του δροσερού ποτού

Περιεχόμενα

Είναι αναμφισβήτητα το ποτό του καλοκαιριού. Όλος ο κόσμος θέλει όσο τίποτα ένα Aperol Spritz.

Το πολυπόθητο πορτοκαλί δροσιστικό ποτό αποτελείται από Aperol, prosecco, σόδα, μια φέτα πορτοκαλιού και αρκετό πάγο!

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό για τέλειο Aperol Spritz;

Παρότι ήρθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, εντούτοις το Spritz κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Aperol Spritz: Υλικά

Το υπέροχο με αυτό το κοκτέιλ είναι ότι τα συστατικά του είναι διαθέσιμα παντού. Πιθανότατα δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερες συμβουλές για το πως να διαχειριστούμε τα πορτοκάλια ή τη σόδα, αλλά ακολουθούν μερικές προτάσεις για το αλκοόλ.

Το Aperol διατίθεται σε μπουκάλια των 700ml, αρκετά για 12 spritzes και μερικά γευστικά σφηνάκια.

Με 15 έως 18 ευρώ ανά μπουκάλι, δεν θεωρείται ακριβό και το σπιτικό Spritz μας θα είναι εξίσου καλό με αυτό του μπαρ (και πολύ οικονομικότερο).

Θα χρειαστούμε επίσης prosecco, την ιταλική εκδοχή του αφρώδους οίνου. Είναι πιο φτηνό από τη σαμπάνια, χάρη στο ότι είναι φτιαγμένο με πιο αποτελεσματική μέθοδο και δεν χρειάζεται να παλαιωθεί τόσο πολύ.

Εάν δεν πίνουμε τόσο, Aperol κυκλοφορεί σε μικρότερα μπουκάλια σε εξάδες.

Πώς να φτιάξουμε ένα Aperol Spritz

Η κλασική συνταγή μου για ένα Aperol Spritz είναι δύο μισές φέτες πορτοκάλι, 60 ml Aperol, 30 ml σόδα, 90 ml prosecco, τριμμένος πάγος και μια φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού.

Το προτεινόμενο ποτήρι είναι ένα ποτήρι για λευκό κρασί, αλλά μπορούμε να παίξουμε με τα γυάλινα ποτήρια μας, φροντίζοντας απλώς να επιλέξουμε κάτι διαυγές για να απολαύσουμε την υπέροχη πορτοκαλί απόχρωση.

Γεμίζουμε τα 3/4 του ποτηριού με πάγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Aperol, τη σόδα, το prosecco και τη γαρνιτούρα πορτοκαλιού. Αυτό είναι!

Μάλιστα, οι οδηγίες βρίσκονται στο πίσω μέρος του μπουκαλιού.

Aperol Spritz: Τα λάθη και πώς να τα αποφύγουμε

Ενώ είναι εύκολο να διαχειριστούμε τα υλικά και την εκτέλεση, παραμένει πιθανό να κάνουμε λάθη κατά την ανάμειξη του ποτού. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα εξής δύο λάθη είναι τα πιο συχνά:

Το πρώτο λάθος είναι η προσθήκη του prosecco πριν από το αναψυκτικό. Θα πρέπει πάντα να προσθέτουμε πρώτα τη σόδα. Επειδή το ποτό δεν το ανακατεύουμε έντονα – κάτι τέτοιο θα το ισοπέδωσε – θα γευτούμε τον αφρό και τη γεύση του prosecco και, στη συνέχεια, όταν το Aperol χτυπήσει τον ουρανίσκο μας, περνά από τη σόδα και το prosecco, κάτι που μειώνει την πίκρα του Aperol.

Το άλλο λάθος έχει να κάνει με την επιλογή του prosecco. Ας βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε ένα πολύ ξηρό ή ξηρό prosecco, όχι ένα brut (η εντελώς ξηρή επιλογή). Χρειάζεται λίγη γλύκα για να συναντήσουμε το πικρό λικέρ.

Δείτε ακόμα: Τι ποτό να πιω το καλοκαίρι

Exit mobile version