Πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό εύκολα και γρήγορα

Τι καλύτερο από ένα σπιτικό παγωτό!

Το πιο απολαυστικό και εύκολο σπιτικό παγωτό που έχετε δοκιμάσει, με ελάχιστα υλικά, αλλά τέλεια γεύση. Τώρα που η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο, δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από το σπιτικό παγωτό.

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
2. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και να σφίξει το μείγμα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ διαστάσεων και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
4. Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.
5. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε.

Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

Exit mobile version