Πώς να φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή με 4 τρόπους

παγωτό

Το παγωτό είναι από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις του καλοκαιριού – δροσιστικό, γλυκό και πάντα συνδεδεμένο με ευχάριστες στιγμές.

Το να φτιάχνουμε το δικό μας παγωτό στο σπίτι, δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και δημιουργικό, αφού μπορούμε να επιλέξουμε τα υλικά που μας αρέσουν, να πειραματιστούμε με γεύσεις και να το απολαύσουμε με οικογένεια ή φίλους.

Είναι ένας γλυκός τρόπος να μοιραστούμε χαρά!

Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει 4 τρόπους που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης για να φτιάξεις εύκολα το δικό σου παγωτό στο σπίτι.

παγωτό

1. Παγωτό σε σακούλα τροφίμων

Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)

250 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα: γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ή κανάτα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα τροφίμων με φερμουάρ (zipper), αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα γίνεται, και την κλείνουμε.

Τοποθετούμε τη σακούλα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Βγάζουμε τη σακούλα και την πιέζουμε με τα χέρια για να αναμειχθεί το παγωμένο με το υγρό μείγμα.

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και επαναλαμβάνουμε την ανάμειξη με πίεση.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 1-2 φορές ακόμη, μέχρι να σφίξει καλά το παγωτό.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα (10×30 εκ.) και καταψύχουμε για ακόμη 1 ώρα.

Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού.

Δες εδώ πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό σάντουιτς

παγωτό

2. Παγωτό με μίξερ

Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)

250 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα: καραμέλα, σοκολατένια sprinkles, πουράκια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με σύρμα χειρός.

Τοποθετούμε τον κάδο στην κατάψυξη για 45 λεπτά.

Βγάζουμε και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος για άλλες 1-2 φορές.

Όταν το μείγμα σφίξει και αφρατέψει, το μεταφέρουμε σε μεταλλική φόρμα (10×30 εκ.) και καταψύχουμε για ακόμη 1 ώρα.

Σερβίρουμε με τα υλικά της επιλογής μας.

παγωτό

3. Παγωτό με κρύο μπεν μαρί

Υλικά:

250 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)

125 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα

½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το κρύο μπεν μαρί: 1 κιλό παγάκια, 150 γρ. αλάτι, 50 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα: μέλι, φράουλες

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα παγάκια, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε σε αυτό ένα μικρότερο μεταλλικό μπολ με την κρέμα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια.

Καλύπτουμε τα μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα.

Χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει (5-7 λεπτά).

Σκεπάζουμε ξανά και καταψύχουμε για 1 ώρα.

Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκες φράουλες.

Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις με τις πολύ ώριμες μπανάνες που έχεις στο ψυγείο

παγωτό

4. Εύκολο παγωτό με μίξερ

Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)

250 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα: σιρόπι σοκολάτας, φουντούκια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε φόρμα (10×30 εκ.), καλύπτουμε με μεμβράνη και καταψύχουμε για 2-3 ώρες.

Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και φουντούκια.

mm
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακο πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2010 εργάζεται ως Φιλόλογος. Παράλληλα με τη εκπαίδευση και την δια βίου επιμόρφωση, ασχολείται επίσης με θέματα υγείας, ψυχολογίας, γονεϊκοτητας και ό,τι αφορά το παιδί και την οικογένεια.