Πως να επιλέξεις το σωστό καρπούζι

Πώς να μη βγει μάπα το καρπούζι

Πως να επιλέξεις το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό. Με τη λαχταριστή τους γεύση, τα καρπούζια γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής μας διατροφής.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από μια ζουμερή φέτα καρπούζι τα καλοκαιρινά απογεύματα, την ώρα που οι θερμοκρασίες είναι στο κόκκινο.

Τα καρπούζια γεμίζουν τα ψυγεία μας από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβρη, προσφέροντας μια δροσιστική και γλυκιά γευστική απόλαυση.

Ωστόσο, το δύσκολο είναι να επιλέξεις σωστά, ώστε να μη σου βγει μάπα το καρπούζι. Είτε ψωνίζεις από το παντοπωλείο της γειτονιάς, τη λαϊκή αγορά ή το σούπερ μάρκετ, η γνώση του τρόπου επιλογής ενός ώριμου καρπουζιού είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφύγετε να αγοράσετε το πιο άνοστο.

Αφιερώστε χρόνο για να επιθεωρήσετε διεξοδικά το φρούτο, σηκώνοντάς το και γυρίζοντάς το για να εξετάσετε όλες τις πλευρές του. Να είστε προσεκτικοί με οποιοδήποτε έχει ορατά κοψίματα, βαθουλώματα, μαλακά σημεία ή μώλωπες, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν υπερώριμο ή κατεστραμμένο φρούτο.

@thecrunchbros

How to pick the best watermelon 🍉 #watermelon #foodtips

♬ original sound – The CrunchBros

 

Πως να διαλέγετε κάθε φορά το καλύτερο:

1. Ζυγίστε το με τα χέρια σας

Ό,τι μέγεθος και να πάρετε θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μέγεθός του, όταν το σηκώνετε. Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους.

2. Δείτε την κοιλιά του

Είναι το μέρος του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να κοπεί. Στα γινωμέμα, αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινο”. Αντίθετα, τα πιο άγουρα έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

3. Χαστουκίστε το

Το γυρνάτε ανάποδα και του δίνετε ένα χαστούκι στο κίτρινο σημάδι. Γιατί; Ένα ώριμο θα είναι γεμάτο υγρά και θα έχει ένα βαθύ κούφιο ήχο. Σε αυτά που δεν είναι ακόμα ώριμα ή είναι υπερβολικά ώριμα, ο ήχος αυτός θα ακούγεται θαμπός.

4. Ξεχωρίστε τα «αρσενικά» από τα «θηλυκά» καρπούζια

Τα «αγόρια» είναι πιο μεγάλα, μακρόστενα και πολύ πιο ζουμερά. Ενώ τα «κορίτσια» είναι στρογγυλά και πολύ γλυκά.

5. Δώστε σημασία στο κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το φρούτο είναι γινωμένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

Με αυτές τις απλές οδηγίες, μπορείτε να επιλέξετε με μεγαλύτερη σιγουριά ένα πεντανόστιμο καρπούζι.

Δείτε ακόμα: Μπανάνα: Πως να μην μαυρίζει