Δίχως αμφιβολία, οι κουραμπιέδες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων και μαζί με τα μελομακάρονα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων.
Οι κουραμπιέδες είναι νόστιμοι, τραγανοί και αρωματικοί, όμως δυστυχώς δεν διατηρούνται φρέσκοι για πολύ καιρό και εύκολα μπαγιατεύουν.
Παρότι ξέρουμε πως οι περισσότεροι δεν μπορείτε να αντισταθείτε και τους τρώτε μέσα σε μία μέρα, εντούτοις υπάρχουν μερικά μικρά tips για την περίπτωση που είστε εγκρατείς και θέλετε να διατηρήσετε τους κουραμπιέδες σας φρέσκους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Δείτε ακόμα: Το μυστικό για τραγανά μελομακάρονα όπως του ζαχαροπλαστείου
Πώς να διατηρήσεις τους κουραμπιέδες φρέσκους για καιρό
-Μην ψήνετε τους κουραμπιέδες σας για πολύ ώρα. Αν τους ψήσετε πολύ, θα στεγνώσουν.
-Αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς πριν τους φυλάξετε. Αν τους βάλετε στο δοχείο όσο είναι ακόμα ζεστοί θα στεγνώσουν γρήγορα και θα χάσουν την τραγανή υφή τους.
-Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν τραγανοί και να μην απορροφήσουν υγρασία από τον αέρα.
-Βάλτε τους σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, αφού η ζέστη και το φως του ήλιου θα τους κάνουν να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
Αν θέλετε να διατηρήσετε τους κουραμπιέδες σας ακόμα πιο φρέσκους, μπορείτε να τους βάλετε στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν έως και 6 ολόκληρους μήνες. Για να τους ξεπαγώσετε, απλώς αφήστε τους να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες.
Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε τους κουραμπιέδες σας για περισσότερο καιρό και να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.
Δείτε ακόμα: Χριστούγεννα 2024: Οι τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες