Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως, αλλά η επίδρασή του στη χοληστερόλη προκαλεί συχνά ανησυχίες για την υγεία.
Παρόλο που ο καφές προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, ο τρόπος παρασκευής του παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίδρασή του στα επίπεδα χοληστερόλης.
Δείτε εδώ Ελληνικός καφές: Τα μυστικά για τον πετυχαίνεις τέλειο!
Πώς ο καφές επηρεάζει τη χοληστερίνη;
Ο καφές περιέχει φυσικές ενώσεις, όπως η καφεστόλη και η καβεόλη, που βρίσκονται κυρίως στα ελαιώδη σταγονίδια του αφιλτράριστου καφέ. Αυτές οι ουσίες μπορεί να αυξήσουν την κακή χοληστερόλη (LDL).
Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση αφιλτράριστου καφέ, όπως ο καφές εσπρέσο ή γαλλικού τύπου, μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη άνοδο της LDL χοληστερόλης. Αντίθετα, ο φιλτραρισμένος καφές αφαιρεί τις περισσότερες από αυτές τις επιβλαβείς ενώσεις, καθιστώντας τον μια πιο υγιεινή επιλογή για όσους ανησυχούν για τη χοληστερόλη τους. Επιπλέον και ο στιγμιαίος καφές δεν θα επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα σας.