Ποια τρόφιμα πρέπει να τα αγοράζετε κατεψυγμένα και γιατί

Ποια τρόφιμα να ψωνίζετε κατεψυγμένα και γιατί. Ειδικοί εξηγούν.

Πώς να «διώξετε» γρήγορα την άσχημη μυρωδιά από το μπρόκολο

Για χρόνια, ο διάδρομος με τα κατεψυγμένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ είχε τη φήμη ότι κρύβει «πρόχειρες» και λιγότερο θρεπτικές επιλογές. Η πραγματικότητα όμως έχει αλλάξει. Σήμερα, πολλά προϊόντα της κατάψυξης είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πιο οικονομικά από τα φρέσκα και, το σημαντικότερο, εξοικονομούν χρόνο και μειώνουν τη σπατάλη τροφίμων.

Όσοι παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δεν έχουν λόγο να προσπερνούν αυτόν τον διάδρομο. Με τη βοήθεια διαιτολόγων, το eating well παρουσιάζει τα 7 κορυφαία κατεψυγμένα τρόφιμα που στηρίζουν μια ισορροπημένη διατροφή και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου.

Δείτε επίσης: Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν αλλαντίαση

1. Μπρόκολο

Κατεψυγμένο στο αποκορύφωμα της φρεσκάδας του, το μπρόκολο προσφέρει περισσότερα από 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι και είναι πλούσιο σε σουλφοραφάνη, μια ένωση που σχετίζεται με καλύτερη διαχείριση του σακχάρου.

2. Σπανάκι

Το μαγειρεμένο κατεψυγμένο σπανάκι παρέχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι – πολύ περισσότερα από το ωμό. Ιδανικό για σούπες, πίτες και ομελέτες.

3. Καλαμπόκι

Συνδυάζει τον ρόλο του λαχανικού με εκείνον του δημητριακού. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο κατεψυγμένο καλαμπόκι προσφέρει 4 γραμμάρια φυτικών ινών και έχει χαμηλό έως μέτριο γλυκαιμικό δείκτη.

ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

4. Μούρα

Φράουλες, μύρτιλα και βατόμουρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ιδανικά για γιαούρτι, βρώμη ή smoothies.

5. Αβοκάντο

Με υγιεινά λιπαρά και 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μισό φλιτζάνι, το κατεψυγμένο αβοκάντο μειώνει τη σπατάλη και παραμένει εξίσου γευστικό.

6. Ψάρι

Σολομός και μπακαλιάρος προσφέρουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά, με εύκολη και γρήγορη προετοιμασία.

Δείτε επίσης: Πνιγμός στα παιδιά: Τα 10 πιο επικίνδυνα τρόφιμα

7. Γαρίδες

Γρήγορες στο ξεπάγωμα, πλούσιες σε πρωτεΐνη (20 γρ. ανά μερίδα 85 γρ.) και ευέλικτες σε συνταγές από ζυμαρικά μέχρι tacos.

Παναγιώτα Καράβη
Η Παναγιώτα Καράβη είναι Δημοσιογράφος και Συντάκτης Παιδείας & Οικογένειας στο E-HowTo.gr. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.Εξειδίκευση & Εμπειρία:Είναι Φιλόλογος (απόφοιτος Κλασικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ) και εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 2010. Αυτή η μακρόχρονη εμπειρία αποτελεί τη βάση της αυθεντίας της σε θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια.Καλύπτει θέματα Παιδείας, Ψυχολογίας, Γονεϊκότητας, Υγείας (που αφορούν το παιδί) και πρακτικούς οδηγούς οργάνωσης σπιτιού/καθαριότητας (How-To's).Αυθεντία (Trust):Η πορεία της στον χώρο της εκπαίδευσης και η δια βίου επιμόρφωση εγγυώνται ότι το περιεχόμενο προσεγγίζεται με παιδαγωγική και ψυχολογική ακρίβεια, προσφέροντας ασφαλείς και εφαρμόσιμες συμβουλές για την οικογένεια.