Οι τροφές που είναι περισσότερο και λιγότερο εκτεθειμένες στα φυτοφάρμακα

Χρήσιμες συμβουλές

Περιεχόμενα

Σύμφωνα με μελέτες, η μεγάλη πλειοψηφία των μη βιολογικών προϊόντων -φρούτων και λαχανικών- περιέχουν δυνητικά δηλητηριώδεις χημικές ουσίες.

Βέβαια, κάθε φρούτο και λαχανικό είναι μοναδικό, όμως αναλόγως την ευαισθησία τους στις αρρώστιες, δέχονται μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων, ώστε να επιβιώσουν.

Δείτε ακόμα: Το λαχανικό που είναι «θησαυρός» για την υγεία μας

Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε φυτοφάρμακα

– Φράουλες

– Σπανάκι

– Λάχανο

– Ροδάκινα

– Αχλάδια

– Νεκταρίνια

– Μήλα

– Σταφύλια

– Πιπεριές

– Κεράσια

– Μύρτιλα

– Φασολάκια

Δείτε ακόμα: Πως με 3 tips θα διατηρήσεις φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε φυτοφάρμακα

– Αβοκάντο

– Καλαμπόκι

– Ανανά

– Κρεμμύδια

– Παπάγια

– Αρακά

– Σπαράγγια

– Πεπόνι

– Ακτινίδια

– Μανιτάρια

– Μάνγκο

– Γλυκοπατάτες

– Καρπούζι

– Καρότα

Μία λύση ίσως είναι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορεί να μην είναι πιο θρεπτικά, έχουν όμως αρκετά λιγότερα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Οι τιμές, όμως, είναι αρκετά πιο τσιμπημένες.

Μια άλλη επιλογή είναι να τα ξεφλουδίζετε και να τα πλένετε σχολαστικά με νερό πριν την κατανάλωση. Σε καμία περίπτωση, όμως, μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά. Το ξέπλυμα με νερό θα μειώσει τα επίπεδα των φυτοφαρμάκων.

Exit mobile version