Με αυτές τις 5 τροφές θα έχεις επίπεδη κοιλιά μετά τα 50

5 τροφές για επίπεδη κοιλιά μετά τα 50 -Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τα μυστικά

Δεν είναι μυστικό ότι o στόχος της επίπεδης κοιλιάς γίνεται πιο δύσκολος με την ηλικία – και για αυτό μπορείτε να κατηγορήσετε ξεκάθαρα τη βιολογία.

«Καθώς μεγαλώνετε, χάνετε σιγά-σιγά τόσο τη μυϊκή μάζα όσο και την οστική μάζα», λέει στο Eat This, Not That! η Roxana Ehsani, MS, RD, CSSD, LDN, εγγεγραμμένη διαιτολόγος και διατροφολόγος, πιστοποιημένη στην αθλητική διαιτολογία.

«Μπορεί να χάσετε τόσο μυϊκή μάζα όσο και την οστική μάζα ταχύτερα, ειδικά αν δεν αθλείστε ή αν δεν καταναλώνετε μια θρεπτική διατροφή που βοηθά στην υποστήριξη τόσο της υγείας των μυών όσο και των οστών» λέει.

Δείτε ακόμα: Χορτοφαγική δίαιτα: Πως θα την κάνεις σωστά

Η Ehsani εξηγεί ότι όταν πρόκειται για επίπεδη κοιλιά, η μυϊκή μάζα είναι μεταβολικά ενεργή, αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερη μυϊκή μάζα πάνω από τη λιπώδη μάζα στο σώμα σας. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς να έχετε ένα επίπεδο στομάχι καθώς μεγαλώνετε, καθώς ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται επίσης καθώς μεγαλώνετε.

Βέβαια, το επιπλέον λίπος στο σημείο της κοιλιάς θα μπορούσε να εμφανιστεί για πολλούς λόγους που μπορεί να μην σχετίζονται απαραίτητα με το βάρος», προσθέτει η Bonnie Taub-Dix, MA, RDN, CDN και βραβευμένη συγγραφέας του Read It Before You Eat It: Taking You from Label to Table, και συνεχίζει:

«Ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς λόγω ορμονικών λόγων ή ίσως μια γυναίκα να έχει κάνει καισαρική τομή στο παρελθόν. Θα μπορούσε επίσης να προκύψει λόγω των τροφίμων που τρώμε ή των διατροφικών μας συνηθειών.

Έτσι, αν προσπαθείτε για μια επίπεδη κοιλιά, η διατροφή σας είναι ένας απίστευτα σημαντικός παράγοντας.

Οι ειδικοί έδωσαν 5 διατροφικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά μετά την ηλικία των 50.

5 συμβουλές των διατροφολόγων για επίπεδη κοιλιά μετά τα 50

Προσθέστε περισσότερες πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας

Εάν δεν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη -ή αρκετή από τη σωστή πρωτεΐνη- μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σας.

«Η προστασία των μυών είναι τόσο σημαντική καθώς μεγαλώνουμε και μπορεί να διατηρηθεί όταν καταναλώνουμε επαρκείς πηγές πρωτεΐνης», λέει η Ehsani. «Η κατανάλωση άπαχων πηγών πρωτεΐνης θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μεταβολικά ενεργή μυϊκή μας μάζα, βοηθώντας μας έτσι να διατηρήσουμε ένα πιο επίπεδο στομάχι».

Οι επιλογές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας είναι θαλασσινά όπως σολομός, τόνος ή στήθος κοτόπουλου, αυγά και φυτικές πηγές πρωτεΐνης είναι φασόλια, φακές, ξηροί καρποί και σπόροι.

Δημητριακά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι εξαιρετικά σημαντικές εάν θέλετε μια επίπεδη κοιλιά, καθώς μπορούν να φέρουν κορεσμό και και να αποτρέπουν το φούσκωμα. Οι γυναίκες και οι άνδρες άνω των 50 ετών θα πρέπει να στοχεύουν στη λήψη 21 γραμμαρίων και 30 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα, αντίστοιχα, σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες του USDA. Επιλέξτε λοιπόν δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Δείτε ακόμα: Δίαιτα: Τα φρούτα που δε σε αφήνουν να χάσεις βάρος

Καταναλώστε περισσότερα θαλασσινά

Εάν δεν ήσασταν ποτέ οπαδός των θαλασσινών, αλλά θέλετε μια επίπεδη κοιλιά, ίσως είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους για να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

«Τα ψάρια είναι μια υψηλής ποιότητας πηγή πρωτεΐνης και μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη ενός πιο επίπεδου στομάχου, καθώς η κατανάλωση ψαριών μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μας παρέχουν αισθήματα κορεσμού», λέει η Ehsani.

Η Ehsani προτείνει να επιλέξετε θαλασσινά όπως ο σολομός. Ο σολομός είναι άπαχη πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας με επίσης βασικά θρεπτικά συστατικά τη βιταμίνη D και τα αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Σνακ αμύγδαλα

Αντί να επιλέξετε σνακ με αλάτι, όπως πατατάκια, επιλέξτε μερικά αμύγδαλα.

«Τα αμύγδαλα παρέχουν περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό, έχει υψηλό ασβέστιο, ένα θρεπτικό συστατικό που όλοι μας χρειαζόμαστε, ειδικά μετά τα 50», λέει η Taub-Dix. Εκτός από τη διατήρηση μιας επίπεδης κοιλιάς, η έρευνα έχει δείξει ότι το μάσημα αμυγδάλων μπορεί επίσης να ωφελήσει τη συνολική υγεία του εντέρου.

Φτιάξτε ένα menu με κύρια στοιχεία τα φρούτα και τα λαχανικά

«Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα πιο θρεπτικά πυκνά τρόφιμα, είναι πλούσια με βασικές βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεστε κάθε μέρα για να υποστηρίξετε ένα υγιές σώμα», λέει η Ehsani. «Περιέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς εντέρου και μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των αποβλήτων από το σώμα και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Αντί να χτίζετε το γεύμα σας γύρω από κρέας ή ζυμαρικά, επαναπροσδιορίστε το πιάτο σας για να κάνετε τα φρούτα και τα λαχανικά το κύριο στοιχείο.

Ένα άλλο όφελος των φρούτων και των λαχανικών; Είναι γενικά χαμηλά σε θερμίδες, ώστε να μπορείτε να είστε χορτάτοι χωρίς τόσες θερμιδικές ανησυχίες. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη μιας επίπεδης κοιλιάς.

Exit mobile version