Η απάντηση είναι πως κάθε κόσμημα είναι ξεχωριστό και θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά αν πρέπει να το πάρουμε μαζί μας στην παραλία. Ας δούμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις.
Φοράμε τα κοσμήματα στη θάλασσα;
1. Με το που μπεις στο κρύο νερό τα χέρια συνήθως «μαζεύουν» και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις τα δαχτυλίδια σου! Οπότε θυμήσου να τα βγάλεις πριν μπεις, γιατί ενδέχεται να χάσεις για πάντα το μονόπετρό σου!
2. Η άμμος αποτελεί στιλβωτικό μέσο, οπότε όλα τα μπιζού θα ξεθωριάσουν και θα χαλάσουν, ενώ όλα τα χρυσά και ασημένια δεν θα πάθουν τίποτα. Αναφορικά τώρα με τις πολύτιμες πέτρες εξαρτάται από τη σκληρότητα του υλικού. Αν δηλαδή είναι διαμάντι ή ζαφείρι δεν θα πάθει τίποτα, αν είναι αμέθυστος ή πέτρα κιτρίνης ενδέχεται να επηρεαστεί.
3. Ο αέρας επηρεάζει πιο πολύ τα ροζ χρυσά κοσμήματα και αυτό εξαιτίας του χαλκού που περιέχουν. Επιπρόσθετα, το θαλασσινό αλάτι διαβρώνει και εκείνο τον χαλκό, άρα ότι δεν είναι κίτρινο χρυσό θα φθαρεί πιο γρήγορα. Κοσμήματα που είναι από ξύλο, από κοράλλια ή από άλλα μαλακά υλικά απορροφούν το αλάτι και σιγά σιγά φθείρονται.
4. Τα αντιηλιακά που βάζεις μπορεί να μην επηρεάζουν τα μέταλλα, όμως επηρεάζουν κοσμήματα που είναι φτιαγμένα από κλωστές.
5. Γενικά κοσμήματα που περιέχουν διαμάντια ή χρυσό -όπως ένα μονόπετρο- είναι πιο ασφαλή στη θάλασσα, όμως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να το χάσεις στον πάτο του βυθού.
Όπως κατάλαβες κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε θα πρέπει να αποφασίζεις αναλόγως. Όμως, σε γενικές γραμμές, θα ήταν καλύτερα τα κοσμήματα να μην πηγαίνουν παραλία.
Οπότε σε συμβουλεύουμε να τα αφήσεις σπίτι και να χαρείς την ανεμελιά της παραλίας.
Δείτε ακόμα: Ανδρική περιποίηση προσώπου: Όσα νομίζεις ότι δεν σου χρειάζονται!