Airfryer: Τέσσερις πανεύκολες συνταγές δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Δες παρακάτω 4 απλές συνταγές για Airfryer δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

AIRFRYER

Το Airfryer μπαίνει σε όλο και περισσότερα σπίτια και πολλοί άνθρωποι έχουν σχεδόν καταργήσει το ηλεκτρικό φούρνο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 4 πολύ απλές συνταγές του Άκη Πετρετζίκη ειδικά για Airfryer.

1.Πατάτες τηγανητές

Υλικά

½ κιλό πατάτες
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε στικ, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας, και ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε, και σερβίρουμε με αυγό τηγανητό.

2.Σνίτσελ κοτόπουλου

Υλικά

500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου (2 φιλέτα)
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. αλεύρι.
2 αυγά
80 γρ. τριμμένα δημητριακά καλαμποκιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα

σαλάτα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα φιλέτα κοτόπουλου, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε σε ένα τρίτο μπολ τα δημητριακά.
Περνάμε διαδοχικά το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, τα αυγα και τα δημητριακά, και τα τοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας.
Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με σαλάτα.

3.Κεφτεδάκια

Υλικά

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
50 γρ. ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τους κιμάδες, το ψωμί, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και πλάθουμε πολύ καλά.
Φτιάχνουμε κεφτεδάκια των 20 γρ., και τα τοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας.
Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

4.Κουνουπίδι πανέ

Υλικά

500 γρ. μπουκετάκια από κουνουπίδι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

sweet chili sauce

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι, το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το κουνουπίδι.
Μεταφέρουμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας, και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με sweet chili sauce.

4 Εύκολες Συνταγές για Φριτέζα Αέρος | Άκης Πετρετζίκης

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.
Exit mobile version