Πώς θα μπαίνεις στο λεωφορείο χωρίς εισιτήριο αλλά με το κινητό σου

Πλέον δεν θα χρειάζεται χάρτινο εισιτήριο ATHENA Card παρά μόνο το κινητό σου ή την τραπεζική σου κάρτα και αυτό θα αρκεί για την αγορά του αντιτίμου.

Πώς θα μπαίνεις στο λεωφορείο χωρίς εισιτήριο αλλά με το κινητό σου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πλήρη εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Πώς όμως δεν θα χρειάζεται το χάρτινο εισιτήριο; Κοινώς, πώς θα πληρώνετε το αντίτιμο;

Η επέκταση του συστήματος ανέπαφων πληρωμών σε όλα τα μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας βρίσκεται προ των πυλών, μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή στις γραμμές Express λεωφορείων (Χ93, Χ95, Χ96, Χ97) που εξυπηρετούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Σύμφωνα , το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί για την πλήρη λειτουργία του συστήματος έως το τέλος του 2024 παραμένει σε ισχύ. Το σύστημα θα καλύπτει όλα τα μέσα μεταφοράς υπό την αρμοδιότητα του ΟΑΣΑ (τρόλεϊ, μετρό, τραμ, λεωφορεία).

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Μέσα σε λίγους μήνες, οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας με την τραπεζική τους κάρτα ή το ψηφιακό της αντίγραφο (μέσω κινητού ή smartwatch). Δεν θα απαιτείται πλέον η χρήση των ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card, καθώς η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε φυσική είτε σε ψηφιακή μορφή (με NFC, όπως Apple Pay ή Google Pay), θα λειτουργεί ως εισιτήριο. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν οι επιβάτες είναι να φέρουν την κάρτα ή το κινητό τους κοντά στους αναγνώστες των επικυρωτικών μηχανημάτων.

Το νέο σύστημα, που βασίζεται στην υπηρεσία Tap ‘n’ Pay, έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει στον επιβάτη το οικονομικότερο πακέτο κομίστρου, με βάση τη χρήση που κάνει.

Αν και η νέα τεχνολογία δεν θα καταργήσει τα παραδοσιακά εισιτήρια ATH.ENA Ticket και ATH.ENA Card, η ευκολία των ανέπαφων πληρωμών αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη χρήση τους. Αυτά τα εισιτήρια θα συνεχίσουν να διατίθενται για τους επιβάτες που προτιμούν το παραδοσιακό σύστημα.

Δείτε εδώ: Ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και έλεγχος της τροχαίας

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.