Πώς δεν θα μυρίζει το στόμα του σκύλου μου

Σκύλος: Γιατί μυρίζει άσχημα η αναπνοή του;

Πώς δεν θα μυρίζει το στόμα του σκύλου μου

Η δυσοσμία του στόματος δεν είναι μόνο ένα ανθρώπινο πρόβλημα, αν έχετε σκύλο θα έχετε παρατηρήσει ότι και αυτοί έχουν ανάλογο πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κακή αναπνοή του σκύλου οφείλεται σε βακτήρια που συσσωρεύονται στο στόμα και στους πνεύμονες. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας έχει συχνά άσχημη αναπνοή, θα πρέπει να επέμβετε.

Διαβάστε τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω και μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη δυσοσμία του σκύλου σας. Αν συνεχιστούν οι οσμές, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

1. Βούρτσισμα των δοντιών

Όπως τα ανθρώπινα δόντια, έτσι και τα δόντια του σκύλου πρέπει να βουρτσίζονται για την αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφής, την πρόληψη της πλάκας και τη συσσώρευση της πέτρας. Προσπαθήστε να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου τρεις με τέσσερεις φορές τη βδομάδα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα στοματικής φροντίδας.

2. Dental sticks

Ειδικές λιχουδιές για οδοντική περιποίηση, γνωστές και ως dental sticks. Δίνετε τακτικά οδοντικές λιχουδιές, ιδανικά καθημερινά, αφού φροντίζουν την οδοντική υγεία, βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών και στη μείωση της συσσώρευσης πλάκας.

3. Φαγητό

Προσπαθήστε να αλλάξετε τη διατροφή του σκύλου σας, δίνοντας του υψηλής ποιότητας ξηρά τροφή, η οποία θα βοηθήσει τον σκύλο να χωνέψει πιο εύκολα και θα αποτρέψει τις δυσάρεστες οσμές.

4. Παιχνίδια

Τα παιχνίδια δεν είναι μόνο για διασκέδαση. Δώστε στο σκύλο σας παιχνίδια που βοηθούν στο καθαρισμό των δοντιών.

5. Οδοντιατρικές εξετάσεις

Είτε υποφέρει ο σκύλος σας από κακή αναπνοή είτε όχι, καλό είναι να τον πάτε για μια οδοντιατρική εξέταση τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ο κτηνίατρος θα αφαιρέσει τη πλάκα, θα καθαρίσει και θα γυαλίσει τα δόντια τους σκύλου σας και θα σας διαβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά.

Avatar of Τάσος Σκλάβος
Ο Τάσος Σκλάβος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, έκανε μεταπτυχιακά στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές, ενώ το 2022 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας. Οι συγγραφικές του ανησυχίες εκτείνονται σ’ ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο λογοτεχνικών, πολιτικοκοινωνικών και λαογραφικών ζητημάτων. Έργα του: Ένα βιβλίο για τον Οδυσσέα (Ηδυέπεια, 2018) Όταν γνώρισα τα μάτια σου (24γράμματα, 2020) Από του Λάπι έρχομαι (Καμπύλη, 2021) Ο ύστερος Πουλαντζάς και ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό (Κουκκίδα, 2024)